Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kétgyermekes anyukáktól...

Kétgyermekes anyukáktól kérdeznék. Van egy lányom három éves és most vagyok 8 hetes terhes. Ti emelgettétek a kisebbik gyereketeket terhesen?

Figyelt kérdés
Nem vettem idáig az ölembe mert elég sokat fájdogál a hasam, de ma reggel ölbe vittem le a kocsihoz mert nem akart oviba menni, félek hogy ha emelni fogom baja lehet a picinek. Nagyon igényelné egyébként hogy néha cipeljem az ölembe.
2012. márc. 21. 17:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igen. A fiam 3 és fél éves, 14 és fél kiló. Talán az utolsó hónapban nem emeltem már fel őt.
2012. márc. 21. 20:14
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia

17 hónap lett köztük, szóval még a nagyobbam is kicsi volt amikor a másodikkal várandós lettem, és az ellátásához hozzátartozott az emelgetés is. Azonkívül mi a hatodikon lakunk és a lift csak hébe-hóba jó, szóval volt mit cipelnem napi szinten (babakocsi+gyerek fel-le napi kétszer, és egyszer fel a bevásárolt cuccok is még ezek mellé). Én is veszélyeztetett voltam ,de nem volt mit tenni. Szerencsére meg se kottyant, és bár a 25. héttől 1 ujjnyira nyitva voltam, mégis a 39.héten szültem.

Szerintem nem árt, ha kicsit odafigyelsz, hogy amikor lehet, elkerüld a terhelést, de teljesen nem kell negáni mindent, nem porcelánból vagy :) Persze az is jó, ha figyeled magadat, hogy ha emlesz, hogyan reagál a szervezeted., pl 5 percig cipeled a nagyot és utána kicsit hasogat vagy húz a hasad alja vagy hasonló. Én kitapasztaltam, hogy ha felcipelem a hatodikra a kocsit+gyereket, akkor 8-10 percig fájdogálok kissé (10-es skálán max 2.5-3-as). Ellenben amikor jöttek a láűnyom hátsó őrlői, nagyon megszenvedett velük, és egy hétig szinte az egész napokat az ölemben/rajtam töltötte - na azt már megéreztem rendesen. Jó, próbáltam ülve meg mindenhogy ringatni, de egyszerűen van, hogy nem lehet áthidalni és cipelni/ringatni kell. amikor meg 7 hós voltam a másodikkal, a nagyobb elesett a játszón, felkaptam és átrobogtam vele a városon az ügyeletre, ami kb 15 perces futás volt egyhuzamban - pedig asztmás vagyok és még terhesség nélkül sem tudok ennyit futni egyszerre (az adrenalin valszeg megoldotta a dolgot), de most gond nélkül. És csak este, a dolog után órákkal húzott a hasam, de az se volt vészes egyáltalán.

csak azért mondtam, hogy lásd: az ember többet bír, és többre képes, mint hinné.

Egy kis dajkálás/cipelés neked sem fog valószínűleg megártani, a nagyobbodnak viszont most még óriásibb szüksége van/lesz a közeljövőben rá, mint az elmúlt időszakban bármikor. És nem konkrétan arra, hogy anyaközelség, mert arra is persze, de azt összebújással stb máshogy is ki lehet elégíteni, hanem arra, hogy érezze, anya továbbra is az ő kívánságait tartja szem előtt, továbbra is akármikor fordulhat hozzád triviális és indokolatlan kéréssel, esetleg tudat alatt feszegeti/teszteli, hogy még mindig ugyanolyan fontos-e ő neked.

2012. márc. 21. 21:23
 13/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

3. Vagyok na jó nem 14-15 kiló volt 1 évesen hanem 11.5 kg, de mire a tesója megszületett 15.5 kiló volt.

Most januárban volt 3 éves és 17 kiló és 102 cm.

2012. márc. 22. 00:04
 14/14 anonim ***** válasza:
hát egy 3éves gyereknél már ki lehet hagyni az emelgetéseket.nekem szerencsére mindenki segített a játszótéren ha közelítettünk a hinta felé már jött is (akár idegen) valaki hogy segítsen betenni?boltba megtanult szépen mellettem sétálni, nem emeltem be a bevásárlókocsiba.2,5 éves volt a nagyobbik mikor terhes lettem.mondjuk én előszőr is császáros voltam ,talán ezért is, de féltettem a hasam,hogy szétne nyíljon.
2012. márc. 22. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!