Mit csináljak ha érzékeny a gyermekem?
Figyelt kérdés
A kislányom 6 éves.Kis korától fogva érzékeny lelkű,de nem visszahúzódó,nagyon szókimondó.Ha valami nem tetszik neki rögtön reagál az illetőnek fennhangon,néha kiabálva.Sőt akkor is ha ez mással történik,megvédi az illetőt a másiktól.Hamar sírni kezd ha megüti magát például,és mindíg felhozza,mutogatja a "sérülését",ami néha nem is látszik).Én tudom hogy ilyen és mondom is neki mindíg hogy ne kiabálj az öcséddel,például mert az véletlenül feldöntötte a várat amit épített.Az óvónéni szóvá tette,hogy egy kisfiút úgy lehordott hogy csak na és nem bocsájtott meg neki,szóval még haragtartó is.Ez az óvónéni régebben azt mondta(mert beszéltünk már erről)ő ilyen temperamentumú,nem baj az,jobban érvényesül majd(kis főnöknek hívta,meg jobb kezemnek).Sokszor az óvónénit utánozta mikor így viselkedett.Én elbeszélgettem vele az eset után és a lányom nem értette mi bajom van hiszen a fiú kötözködött,ő meg leállította.Nem bocsátott meg neki mert nem tudott szívből,ezt mondta nekem.Nem sokára iskolás lesz,félek hogy ilyen természet,nem tudom hogy lehetne hatni rá,vagy érdemes-e.2012. márc. 19. 14:40
1/4 A kérdező kommentje:
Ja és nem verekszik soha,és nem beszél csúnyán sem,mindezt normális szavakkal kifejezve,de nyomatékosan közli.
2012. márc. 19. 14:42
2/4 anonim válasza:
Nincs a lányoddal semmi baj, egy nagyon aranyos, szókimondó, és őszínte ember kisgyerek lesz!
Aranyos=Nem beszél csúnyán, de megmondja a véleményét, és ebből is látszik a nevelés
Szókimondó=Ne is bujjon el, mondja csak meg, ezt szókimondásnak nevezném, tisztelem az ilyen embereket, nem kibeszélni kell a másikat, hanem a szemébe mondani
Őszínte=Ha azt mondja, nem bocsájtott meg mert szívből nem tud, az azt jelenti nem fogja megjátszani az érzéseit, ebből is láthatóvá fog válni majd az idő folyamával, hogy az Ő szavára lehet adni, ha azt mondja 'Nincs harag" az nem holmi hazugság:) Nagyon jó tulajdonságok:)
Az, hogy érzékeny, fog változni, és az emberek is más milyeek, lehet hogy ilyen lesz nagy korára is
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Én tudom hogy alapvetően nagyon jószívű kislány.Az óvónéni szerint viszont egész délelőtt haragudott a fiúra,és ezt már el kellett volna felejtenie,hiszen nem történt egetverő dolog.A fiú szintén megsértődött.Tudom hogy jó ha megmondja a problémáját,erre tanítom hogy rendezze le azt,ne árulkodjon,vagy másnál keressen megoldást.A gond a hogyannal van,amikor kiabálva közli a sérelmét(amúgy is éles a hangja)Én itthon rászólok hogy ne kiabáljon az öccsével(mert már az is eltanulta)pl. mert az oda áll a tv elé mikor mesét néz,stb.Tudom hogy ő ilyen fajta,a másik lányom az ellenkezője,csendes,visszahúzódó.Jobb ha ki tud állni magáért,csak ezen a kiabálva közlésen,és érzékenységen kellene lehet csiszolnom,de nem tudom hogyan,hogy ne legyen olyan hogy piti dolgokon kiakad.
2012. márc. 21. 06:53
4/4 A kérdező kommentje:
Ja és azt nem is írtam amikor olyanba szól bele(éles hangon)amibe nem kellene.Például mikor a napos nem jó helyre tette a szalvétát,és ő észrevette,odament és közölte hogy óvónéni mondta hogy nem oda kell,vagy bármi hasonló(ezért is mondta rá hogy kis főnök).Nem szeretném majd a suliba is kioktatna mindenkit és ezért esetleg nem szeretnék.Egyébként cuki mert olyan választékosan beszél,ezt az óvónéni is megjegyezte,és olyan szavakat használ amit a felnőttek,sokszor tényleg olyan mint egy mini főnök.Mondjuk sosem gügyögtünk hozzá,úgy beszéltünk mint bárki mással.
2012. márc. 21. 07:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!