Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ehet két éves gyermekem...

Ehet két éves gyermekem csokoládé mousse-t? (Nyers tojás van benne)

Figyelt kérdés

Szerdán lesz a szülinapja, és egyáltalán nem érdekli semmiféle torta. De amikor egyszer csokis sütit csináltam, nagy élvezettel nyalta ki a krémes keverőtálat, szóval tudom, hogy a csokikrémet szereti. Arra gondoltam, csokoládé mousse-t kapna a szülinapján (persze a vendégeknek lenne rendes torta).

Mit gondoltok?

2012. márc. 17. 22:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%

Én még most, 2,5 éves kisfiamnak sem szívesen adok olyan dolgot, amiben nyers tojás van. Sőt, én magam sem szeretem, pedig gyerekkoromban emlékszem, hogy ha csak egy kis édességre vágytam, kikevertem egy tojássárgáját egy kis cukorral, azt adj neki! :) Valahogy megváltozott az ízlésem, vagy nem tudom, de nem igazán bírom már, pedig csak házi tojásom van itthon anyóstól, de valahogy akkor sem...

Én azt tanácsolom, hogy inkább gőz fölött verd ki a krémet, így hő hatására elpusztulnak a bacik a tojásból.

2012. márc. 17. 23:10
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem simán ehet 2 évesen nyers tojássárgáját. A bolti tojásokat ellenőrzik és kezelik, nem lesz tőle beteg. A tanyasival érdemesebb vigyázni.
2012. márc. 18. 07:33
 3/11 anonim ***** válasza:
54%

Kíváncsi lennék annak a véleményére, aki lepontozott, ugyan mi gondja van a véleményemmel.

A tükörtojásban is nyers a tojás sárgája, mégis simán ehetik már ilyen nagy babák.

2012. márc. 19. 07:16
 4/11 A kérdező kommentje:
Részemről mindenkit felpontoztam és köszönöm a válaszokat!
2012. márc. 19. 07:36
 5/11 anonim ***** válasza:
57%

szoktam csinálni a gyerekeknek tiramisut (kávé helyett kakaóval, alkohol nincs benne)

abban is nyers a tojás.

És még élnek:)

2012. márc. 20. 14:07
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó, milyen idősek? (Leginkább: milyen idősen kaptak először?)
2012. márc. 20. 14:12
 7/11 anonim ***** válasza:
63%

2 év körüli.

Nyugodtan adhatsz neki, nem lesz tőle semmi baja.

2012. márc. 20. 14:13
 8/11 anonim ***** válasza:
70%

Az én 2 évesem is szokott enni tiramisut.

Olyan tojást vegyél ami szalmonella ellen kezelt, és jól mosd meg előtte a tojásokat mielőtt feltöröd, akkor biztos nem lesz semmi baja.

2012. márc. 20. 14:17
 9/11 anonim ***** válasza:
70%
Ha bízol a tojás frissességében, csinálhatsz neki. És igyekezzetek frissen elfogyasztani.
2012. márc. 20. 14:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Ha nagyon peches, kiadós szalmonella fertőzést kap a nem kielégítően hőkezelt tojástól. A folyós belsejű tükörtojás, meg a lágytojás is ilyen. És persze ha fogyasztás előtt állni hagyod az ételt, az növeli a kockázatot.

Európai körülmények között egy két éves gyerek már valószínűleg túléli a szalmonellát, csak elég kellemetlen tud lenni a dolog.

2012. márc. 20. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!