Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tejtermék fogyasztása után...

Tejtermék fogyasztása után milyen gyermeked széklete?

Figyelt kérdés
Mi a normális? Lányom széklete valamivel puhább, mint amikor nem eszik tejterméket, de nem nevezném hasmenésnek. Ez vajon utalhat arra, hogy érzékeny a tejre? (21 hónapos)

2012. márc. 17. 11:37
 1/6 anonim ***** válasza:

UtalHAT.

Ennyi miatt én nem diétáztatnám, de figyeld a folytatást, mert még elmehet "rosszabb irányba". Vagy kiegyenlítődik.

2012. márc. 17. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:
Inkább laktózérzékenységre utal.
2012. márc. 17. 12:40
 3/6 Jubilee ***** válasza:
Hagyd el 2-3 hétig a tejtermékeket. Az összeset. Ha elmúlnak a panaszai, akkor a tej vmelyik összetevője a ludas. A diéta után laktózmentes tejet adj a gyerekednek. Ha nem szűnnek a panaszok, akkor nem laktózérzékeny, hanem tejfehérje érzékeny. Akkor kell beutalót kérni a gyerekorvostól gyerek gasztroenterológiára. Nekem mindkét gyermekem tejérzékeny sajnos. :(
2012. márc. 21. 07:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom a laktózmentes tejet. De amúgy miért baj ha kicsit lazább a széklete?
2012. márc. 21. 21:58
 5/6 Jubilee ***** válasza:
Nálunk hasmenést okoz a tej. A kisfiamnál ekcémát és hurutosságot. Figyelgesd a gyermeked, amíg nincs hasmenése, addig szerintem komoly baj nincs. Nem vagyok orvos, csak a saját tapasztalataimat tudom leírni neked.
2012. márc. 22. 08:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy kicsit puhább volt kisfiam széklete, ahogy elkezdtük a tej bevezetését, de idővel beállt, és a mai napig normálisakat "alkot". Én fél évesen kezdtem adni a tejet, de házit forraltat. Imádja a mai napig, 3,5 éves lesz, és semmilyen kiütés, semmi gond nincs. Én vagyok így, én naponta legalább 1 liter tejet iszom, nagyon szeretem. Anyum szintén korán adott nekem tejet annó, és 32 éves vagyok, kutya bajom. Tudom régen más is volt a helyzet, mint ma, és genetika is nagyon fontos, hogy kinek milyen a tűrőképessége szervezetileg. Remélem nem fogalmaztam bonyolultan. :) Tehát minden gyerek más és más, azért figyelj oda, ha látsz egy kis furcsaságot Gyermekeden. Nem kell rögtön megijedni, csak óvatosan kezeld a helyzetet. Próbálj rendes házi tejet adni, és majd ha nagyobbacska lesz, akkor mehet a bolti tej, de abból a 2,8%-os. Joghurtok, egyéb tejtermékeknél inkább a jobb minőségűt válaszd.
2012. márc. 22. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!