Ha már nem szopik a gyermek, hogyan kell az étrendet megváltoztatni?
Lányom 14 hónapos és már pár hónapja nem hajlandó tápszert inni (se cicizni). Fél liter tejalapú étkezés soha nem volt meg nála, mert nem volt emellett nagyétkű sem. Rákérdeztem dokinál, és azt mondta, hogy ha kiegyensúlyozottan és vegyesen táplálkozik minden más ételből a gyerkőc, akkor nem lesz gond. Fontos a hús és a tojás a fehérje miatt, így ezeket amikor csak lehet adom neki. Lányom is leginkább csak a joghurtot eszi, így ilyet minden nap kap is. Vagy az ételeibe belecsempészek tejtermékeket (sajtot a főzelékbe vagy jogurttal/tejjel is meg lehet csinálni ugye a főzelékeket), készítek neki gyümölcstúrót vagy túrókrémet (esetleg körözöttet). Esetleg krumplipürét jó sok tejjel.
Ha pedig megeszi a joghurtot és tejbegrízt, akkor add neki bátran. Szerintem szól, ha megunja.
Macisajtot szereti? Ha igen, akkor azt is adhatod neki.
Szerintem ez egy hatalmas butaság! most gondolj bele,hogy vannak gyerekek,akik nem ihatnak tejet,nem ehetnek tej alapú ételt. Hidd el,semmi bajuk attól,ha naponta egy pohár tejet sem isznak meg!
A nagyobb lányom borzongott a tejes dolgoktól- kivéve a túrós palacsinta,tejbegríz és a joghurt. Most sem issza a tejes dolgokat,csak az oviban,ha azt adják. 8 hónaposan szokott le a cicizésről,lassan 5 éves,és kutya baja!
Nem értem én ezeket a buta embereket,akik kitalálnak olyat,hogy "ezt kell" meg "azt kell". Lefogadom,hogy az összes ilyen figura csak képről látott még gyereket!!
Üdv:3 lányos
1 éves kor alatt kell a napi fél liter, 2 évesen a 2dl vagy helyette tejtermék bőven elég.
Az egyik rokonunk nemrég volt kivizsgáláson és kiderült, hogy túl sok tejet iszik, mióta csak napi 1x iszik, elmúltak a tünetei. Az orvos mesélte, hogy a szülök valahonnan összeszedték ezt a fél literes baromságot, ők meg nem győzik fogadni a sok tejivásból adódóan problémás gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!