Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a laktatóbb és táplálóbb...

Mi a laktatóbb és táplálóbb egy 13 hós babának?

Figyelt kérdés
Még tápszert eszik/iszik reggel és este,kb 220-250 ml-t.Ettől függetlenül van,h felkel éjszaka enni(1x, és nem mindig).A kérdés:BABATEJ VAGY TÁPSZER?Ti mit adtok/adnátok a helyemben egy ekkora babának?Tehéntejet semmi képen nem akarok,kb.2-3 éves koráig.Köszi a segítséget.
2009. jún. 11. 20:01
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Sok választ kaptam,mindenkinek KÖSZÖNÖM!Számomra mind hasznos,én felpontoztam(nem tudom ki pontozza le).Kipróbálom,ahogy te csinálod-10.27-es válaszoló-mert én is pont úgy jártam,ahogy a 10.33-as anyuka.A Jó éjszakát tápszertől még korábban ébredt.Az utolsó válaszolónak üzenem,h már próbáltam vízzel/teával itatni,ringatni stb.de SEMMI nem volt jó,csak a tápszer.Amint megkapja már alszik is(kb.200 ml-t megiszik).Ezért gondolom,h éhes,és talán nem baj,ha adok neki,mert annak nincs értelme,h fél éjszakát ne aludjunk.Lehet,h növekedési fázisban van(különben kisfiú,10.5 kg,és 79 centi,tehát nem is pufi)Így a felsírástól a vissza alvásig kb.15 perc telik el,és reggelig húzza a lóbőrt.Mint írtátok,nagyjából egyforma a tápértéke,akkor mindegy is,h melyiket adom.Még van 2-3 doboz tápszer,aztán veszek babatejet neki.Még 1x köszi,h időt szántatok rám,jó babázást!
2009. jún. 12. 14:46
 12/19 A kérdező kommentje:
Ja,még annyit,h 8 hetes korától 7 hós koráig végig aludta az éjszakát,mióta a fogzás kezdődött,azóta van,h felkel enni.Nem is értem....
2009. jún. 12. 14:47
 13/19 anonim ***** válasza:
detto mint nálunk, pár hetes korától úgy 7 hetes koráig végigaludta az éjszakát azóta minden éjjel felkel 1X vagy 2X, foga gondolom én, nem szomjas, enni én már nem akarok adni neki mert sztem ilyenkor már nem kéne éjjel ennie és félek ha elkezdem akkor ezután követelni fogja. Ja, és BABATEJET iszunk. Nekünk több helyen (pl. gyógyszerész is)mondták, hogy ekkora babónak már nem kell tápszer, babatej vagy tej. Mi eddig HA-sat ettünk, azt is abbahagytuk, mert hallottuk, hogy azt sem szabad túl sokáig mert akkor nem lesz ellenálló a babó szervezete (ugyanígy van a sok szurival, ha túl sokmindent adatsz be, akkor pont, hogy nem lesz ellenálló a babaó szervezete).
2009. jún. 13. 07:35
 14/19 anonim ***** válasza:
bocs, 7 hónapos
2009. jún. 13. 07:36
 15/19 A kérdező kommentje:
Neked is köszi.Amint elfogy a tápszer áttérek a babatejre.Hátha...
2009. jún. 13. 12:15
 16/19 anonim ***** válasza:

14:29es és 14:32es vagyok.

Nálunk is ez volt 8 hetes korától 7 hós koráig átaludta. Azóta kb. úgy néz ki, hogy 2-3 nap átaludt éjszaka után jön 3-4 hét megébredős...

Szerintem túl lesznek rajta a gyerkők egy-kettőre! ;) Kitartás mindenkinek! ;) :)

2009. jún. 13. 14:24
 17/19 anonim ***** válasza:

Bocsi,de te is azok közé tartozol ahol a gyermek mond majd le az éjszakai kajárol.

Mi 7 hetesen ettünk utolyára éjjel,de a barátnöm megszivta,mert a gyermek azért kel föl éjjel mert éhes és neki 4 hónaposan kezdödött.2 éves a lánya és még mindig van energiája éjjel enni és az anyuka már bánya,hogy vissza tért az éjszakai kajára.Nekünk is föl ébredt 4-6-9-12-hónaposan,de nekem eszemben sem jutott megetetni még ha orditott is. Másnap doki és ki is derült mi a gond.

Poci-fogak-megfázás-csak torok fájás,mikor mi.Volt amikor csak melege volt.Inni kapott enni nem.13 hónaposan bármit is adsz neki nem mond le az éjszakai kajárol.

Amugy mi 250 ml.tápszert eszünk este fürdés után és elötte 16-kor uzsi tejpép egy adag.A vacsi 20-kor van.Ha ez segitt? Minden megszokás kérdése. Ha fölteszed azt a kérdést,hogy(18 hónaposan hányan esznek még éjjel?)

Rengetegen,söt még nagyobb korban is.

Minden képp legyél határozott amig lehet,de ha akaratos akkor már késő. Esetleg elmagyarázod neki,hogy éjjel nincs kaja,talán megérti,de szerintem elkéstél.Tudom sokan azt mondják,nem szokta meg. De hogy nem,meg szokta.

Pár hetesen képesek megszokni a napi rutint.késöbb! Na ná.

2009. jún. 13. 15:07
 18/19 A kérdező kommentje:
Értelek én,de nekem nincs szívem sírni hagyni(a bátyját se hagytam)A másik gond,h mostanában nem is eszik 250 ml-t,jó,ha a 160-at megeszi.Sztem ezért is ébred.De nem minden éjjel,változó a dolog.És igazság szerint engem nem zavar,és nem esik nehezemre felkelni hozzá.Éppen ezért csak tudni szerettem volna,h melyik a táplálóbb,mert ha kevesebbet eszik,de a táplálóbbat adom neki,talán azzal többet alszik.Azért neked is köszi a választ.
2009. jún. 13. 21:24
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerinbtem ne add neki ezeket a mű vackokat,nem kell már tápszert ennie..igazi tehéntejtől ugy aludna mint a bunda
2009. jún. 14. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!