Hogyan csillapítjátok a lázat?
Engem a család hülyének néz, hogy első körben alternatívan próbálom levinni a lázat, a hőemelkedéssel nem is foglalkozom annyira. Gyógyszer akkor adok, ha 39 fölé megy. Amúgy vizes lepedőzöm vagy hűtőfürdöztetem.
Ti hogy vagytok ezzel?
Szintén zenész. Hőemelkedéssel én sem foglalkozom, 38,5 körül már elkezdem csillapítani hűtőfürdővel. Ha nem viszi le, sőt efölé menne a láza, akkor adok kúpot, vagy szirupot.
Múltkor 3 napig lázas volt a fiam, de nem vittem orvoshoz, a család már kivolt, hogy hogy lehetek ilyen felelőtlen, de én éreztem, hogy nem lehet nagyon beteg, látszott rajta, egyszerűen más tünete nem volt. Aztán szépen elkezdett kibújni 3 foga. Attól volt. Lassan 3 éves a fiam.
Anyukám az a típus aki 37,1nél már lázcsillapítót adott nekem. Meg is lett az eredménye. A legtöbb gyógyszer nem használ, csak nagyobb dózisban veszem be.
A hőemelkedésre felfigyelek, de nem foglalkoztat nagyon. Küzd a kis testük annyi az egész. Ebbe szerintem nem szabad belekontárkodni.
Tényleg így gondolom én is. Én magam sem veszek be gyógyszert pl fejfájásra, csak ha már tényleg elviselhetetlen.
A fiamat sem gyógyszerezem, ha nem muszáj. Hadd dolgozzon a kis immunrendszere.
(1.)
38-tól foglalkozok a lázzal. Gyógyszer, ha az sem hat, akkor kis vizes borogatások (a hűtőfürdő nálunk fordítottan hatott, csak még magasabb lett a láz), vékony pizsama, mert nem szabad ilyenkor bebugyolálni.
Ha semmi nem hat, akkor irány az orvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!