SOS! 1,5 évesnek 18 hónapos oltás utáni lázat mivel (kúp vagy szirup) és hány foknál csillapítjátok?
Elsőként azzal, ami otthon van (Nurofen, Panadol, kúp vagy szirup, ill. a Naturlandos kúp, amit csak az orvos írhat fel, mert annyira erős, meg a jó öreg természetes módszer, a hűtőfürdőzés).
Lázat 38,0-tól kell csillapítani (ez alatt hőemelkedés van csak), azzal, ami hat a te gyerkőcödnél. Nálunk a Nurofen és a gyógyszertári kúp vált be, más a Panadolra esküszik.
Ha hűtőfürdőzni kell, akkor előtte adj neki lázcsillapítót, és csak pár perc elteltével kezdd el a fürdőzést, így nem fogja a hideg rázni közben (dokim tanácsa).
Én ilyen korban már a nurofen szirupot adtam a lányomnak (nem akartam az oltás után még kúppal is "kínozni").
Oltás után én már hőemelkedésnél adtam csillapító szert, nehogy éjjel álmában felmenjen a láza.
Köszönöm mindenkinek.
Kapott kúpot, most még alszik, ha felkel, meglátjuk, milyen állapotban lesz. Ha továbbra is lázas, akkor bevetjük a hűtőfürdőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!