Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam 19 hónapos és úgy...

Kisfiam 19 hónapos és úgy látom, hogy a bal lábacskája kicsit befelé fordul/ csámpás. Ti milyen cipőt ajánlotok? Milyen tavaszi cipőt vegyek neki, ami segíthet kiegyenesíteni a lábacskáját?

Figyelt kérdés

Kisfiam 19 hónapos és úgy látom, hogy a bal lábacskája kicsit befelé fordul/ csámpás...

Megnézettem a gyermekorvossal, azt mondta, hogy ez még ilyenkor előfordul, 2 éves koráig kinőheti. Ha addig nem, akkor vigyem el őt ortopédushoz.

Most készülünk tavaszi cipőcskét venni, így megköszönném a jó tanácsaitokat, hogy milyen márkájut vegyünk. Esetleg volt-e már valakinek hasonló problémája.

Ti mit ajánlotok? Milyen márkát?

Előre is köszönöm a válaszaitokat és segítségeteket!!!!!!!

2012. márc. 15. 07:16
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
TEljesen hasonló cipőben jártam. :) Én 18 hónaposan vittem el ortopéd orvoshoz, mivel a bal lábával néha befelé kacsázott. Addig supinált cipőt hordtunk, erre megkért, térjünk át 2éves koráig a sima cipőre és feltétlenül hordjon a lakásban is szandit (Magas, kemény kérgűt). Nyáron meg uzsgyi mezítláb a fűben járatni. (Ez rajta is van a leleten.:) 2 éves korában kérte, vigyük vissza kontrollra. Na, kicsit megcsúsztunk, pont most vittem a héten, 2 és fél éves. Kicsit befelé csámpázik és bokasüllyedése is van. Vényre írt fel cipőt(Így is 12000), amúgy mostantól supinált cipőt kell ismét hordanunk (Dr.Leo, Supi, Szamos, Salus). Én a Siestát, Maust nem ajánlom, mert harántemelő is van benne, az meg nem jó a gyereklábnak. (Apukám ortopéd műszerészként dolgozott, lúdtalpbetétekkel és korrekciós cipőkkel foglalkozott. Ez az ő tanácsa.)
2012. márc. 29. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!