Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Családban nagyszülő távozását...

Családban nagyszülő távozását (halálát), hogy mondanád el egy 5 évesnek?

Figyelt kérdés

Sajnos súlyos állapotban élet-halál között van az apósom és a fiam keresi, mondtuk neki, hogy kórházban van. Ő neki a doktorbácsi és a gyógyszerek a gyógyulást jelentik. Nem tudom mit fogok neki mondani, ha eltávozik a papája. :((

Az ő érettségének megfelelően, hogy lehet ezt elmondani?

2012. márc. 10. 21:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Sajnos a Papa meghalt, elmondtuk a fiamnak és semmit nem kérdezett, rögtön elterelte a szót másra. Lehet fel sem fogta még?
2012. márc. 16. 14:22
 12/18 anonim ***** válasza:
Ó Istenem,ŐSZINTE RÉSZVÉTEM!Simán lehet,hogy így "védekezik" a kisfiad a valóság ellen.Különben én is őszintén-ám a korának megfelelően-elmondanám Neki.Az én anyósom is meghalt(még mielőtt az unoka született).A fiunk 3 éves múlt,és rendszeresen járunk a temetőbe.Tudja,hogy olyan nagyon beteg volt a Mama,hogy a doktor bácsi sem tudta meggyógyítani.És azért nem találkozhat vele,mert aki meghal,azt eltemetik.És a Mama(teste) ott van a sírkő alatt,de fentről látja Őt.
2012. márc. 16. 16:14
 13/18 anonim ***** válasza:
7,és 10. vagyok őszinte részvétem.Még nem fogja fel hirtelen,lehet hogy ahogy múlik az idő előjönnek a kérdések.
2012. márc. 16. 18:51
 14/18 anonim ***** válasza:
nekem a kisfiam 2,5 éves volt, amikor anyósom meghalt. Neki azt mondtuk, hogy a mama most már nem jöhet hozzá többet, mert a csillagok között van. A temetőbe kivittük a sírhoz, és dobunk rendszeresen virágot a Tiszába (fele hamva bele lett szórva (anyósom kérése volt). Nem sokat beszélünk róla itthon, de nagyon sokat emlegeti, hogy a mamája a csillagok között, hogy már csak Pisti papa van. Már 3 éves elmúlt.
2012. márc. 16. 20:37
 15/18 anonim ***** válasza:
Részvétem. Lányom 16 hónapos volt, amikor anyósom, 21 hónapos, amikor a dédipapa meghaltak. Annak ellenére, hogy azt hittük kicsi még, igenis kereste őket. Először azt mondtam, hogy fent van az Égben, onnan nézi, aztán a dédimama azt mondta (azóta mi is ezt mondjuk), hogy a temetőben csicsikálnak, alszanak. Ezt így elfogadta.
2012. márc. 16. 21:55
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és az együttérzést! Remélem azért majd fog kérdezni is a fiam, mert ez nekem nem tetszik. Úgy csinált mintha nem akarná felfogni, hogy mi történt, lehet ez védekező mehanizmus.Korábban beszéltünk már az elmúlásról amikor a temetőben jártunk, akkor sok kérdése volt.
2012. márc. 16. 22:27
 17/18 anonim ***** válasza:
Felfogta, csak túl sok volt egyszerre, nem akar beszélni még róla, kicsit emészti.
2012. márc. 18. 17:37
 18/18 anonim ***** válasza:
Úgy kell, hogy majd 1-2 hét múlva TI bezséljetek egymás közt a papáról. Pl. papa hogy szerette ezt az ételt, vagy a pappa most biztos eljönne, és sétálnánk a jó időben, stb. Akkor ő is látja, hogy lehet beszélni.
2012. márc. 18. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!