Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 18 hónapos kislány orrfujás...

18 hónapos kislány orrfujás és egyébb kérdés?

Figyelt kérdés

Hogyan kell megtanitani Nózit fujni?

nagyon jol jönne mert az orsziporszitol üvölt

hogy lehet az hogy (voltunk védönéninél és ott volt egy két éves kisrác s nme lehetett lelöni mondatokba beszél a kiscsávo. nekem meg a kislányom csak néha egy egy szót mond. mit csinaltam rosszul?

hogy lehet hogy két éves kissrác kerek mondatokba dumál

??

szeretem imádom a lányom de néha komolyan elgondolkodom vaélahol valamit rosszul csinaltam hogy ezekt még nme tudja. nem akarom eröltetni hogy márpediglen kell ebszélned és kész de hogy a csudaba segitsek neki???

2012. márc. 10. 12:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Orrfújásra legjobb módszer úgy megtanítani, hogy valami tollpihét elfújatsz vele az orrával. Így tudja a legkönnyebben megtanulni. De szerintem a másfél éves gyerekek zöme még nem tud orrot fújni, úgyhogy nem vagytok lemaradva. Arról nem is beszélve, hogy hiába is tudna már orrot fújni, a legjobb, ha akkor is tovább folytatod az orrporszívózást, mert fújni nem tudnak erősen. Az én 4 éves lányom sem tud még olyan erővel fújni, hogy az jó legyen. Így még nálunk is megy a porszívó ha náthás. Még talán kicsi hozzá, de később ráveheted,hogy magának porszívózzon, ezzel sok gyerekkel meg lehet kedveltetni az orrszívást, mert ha magának irányítja és nincs lefogva, akkor teljesen másként látja a dolgokat. Ráadásul meg lehet dicsérni, hogy milyen ügyes volt, ha kiszívta magának.

A másik probléma. 18 hónaposan még nagyon kevés gyerek beszél kerek mondatokban. Sőt, van aki még egyáltalán nem mond szavakat sem. Az én lányom 2 éves kora után kezdett beszélni, ma már be nem áll a szája, nem lehet mellette szóhoz jutni.

Nyugi, fog beszélni, ne erőltess semmit! Beszéljél neki sokat, énekelj, mondókázz.

2012. márc. 10. 12:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát, először is egy 1,5 éves gyereket ha meg is tanítasz orrot fújni, akkor sem tudja magától rendesen kifújni, a porszívóra még jó ideig szüksége lesz, az ő érdekében. Az enyém is ordít, két évesen. Van előnye is: a sírástól még inkább jön a takony. Mindig arra gondolok, ez az ő érdekükben van.

Kettő: az én kislányom is magasan a többi gyerek fölött van beszédkészség-ügyileg, a többi , vele egyidős gyerekhez képest (nem nagyképűségből mondom!) A bölcsis csoportba ő beszél egyedül mondatokban, értelmesen lehet vele beszélgetni (persze a maga szintjén, két éves.) 1,5 évesen 150 szót mondott tudatosan, összeírtam-egy itteni anyuka javaslatára.Iszonyat sokat énekeltem és mondókáztam neki, mivel sosem volt az a jó evő+jó alvó=tehát nyugis gyerek. Sőt hasfájós ás fogfájós volt, tehát muszáj volt lekötni a figyelmét. Maradtak a babás foglalkozások (amiket is sokan elítélne: baba klub, kerekítő, ringató, egyéb). És lám, a gyerek 2 éves korára az összes éneket énekli, amit én neki, mondókázik, és egy hátránya van: unatkozik a bölcsi!:(

Szóval nyugi: nem rontottál el semmi! Minden gyerek a maga ütemében fejlődik. Ha az enyém nem igényelte volna, én sem foglalkoztam volna vele ennyit (ez hülyén hangzik, de valahogy így van).

Bocs! kicsit hosszúra sikeredett:)

2012. márc. 10. 14:00
 3/3 anonim ***** válasza:

Megtaníthatod orrot fújni (az én 1.5 évesem valahogy megtanulta magától), de az orrszívót akkor is meg kell tartanod, mert még egy jó darabig, ha náthás muszáj kiszívnod az orrát. Hiába tudja fújni nincs abban még akkora erő. Az az orrfújás arra jó, hogy ha kicsit fikás az orra, de nem náthás nincs bedugulva, nem folyik stb...akkor ki tudja fújni az orr elejéből a zsepibe.

Ami a beszédet illeti az én 1.5 évesem kb 15-20 szót tud mondani, de sokat szerintem csak én értek. A nagyobbik lányom is kb ezen a szinten volt ennyi idősen, 2 éves korára meg mondatokban beszélt. Ez a fél év beszéd terén nagyon sok.

Ha meg nem beszél 2 éves korára mondatokban sincs semmi baj. Sógornőm fia nyáron volt 2 és most kezdett el beszélni. Tényleg minden gyerek eltérő ütemben fejlődik, ha meg lesz esetleg lemaradás arra időben felhívják a figyelmedet a védőnők vagy a dokid.

Nyugi mindent tökéletesen csinálsz :)

2012. márc. 10. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!