Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon durva dackorszakot...

Nagyon durva dackorszakot hogyan vészeltétek át?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves 7 hónapos és kb. 1 hónapja iszonyatos amit művel. Teljesen el vagyok keseredve. Próbálok türelmes lenni, de mindig az a vége, hogy vagy dühöngök v. elvonulok sírva, hogy ezt én már nem bírom.

3x is meggondolom, hogy elinduljunk e valahova, mert kész tortúra a felöltözés, semmivel sem tudok hatni rá, dobálja magát, ordít és a folyamatos NEM NEM és NEM.

Persze ez van a fürdéskor és a kádból kijövetelkor is és mindenre ez a válasz ha szólok neki.

Mit tehetnék??? Segítsetek!

2012. márc. 9. 20:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos kinövi ,hiszen aránylag ritkán látni felnőtteket pulóver miatt hisztizni:D
2012. márc. 9. 22:02
 12/17 anonim ***** válasza:

Az én lányom még csak 18 hónapos de dettó ugyanez:(

Engem is nagyon érdekelne a megoldás!Próbáltam már a hideg vizes megoldást,de annyit érek el vel ,hgy meglepődik vagy nevet és folytatja tovább.A fenékre "verés" is megvolt de semmi hatás.Ha beviszem a szobába akkor képes hányásig üvölteni.

Szóval én már sokszor vele sírok,de a megoldást nem tudom:(((

2012. márc. 9. 22:58
 13/17 anonim ***** válasza:
Az én 22 hónapos kisfiam ugyanilyen.3 ember is kevés mellé.Tegnap pl anyukáméktól jöttünk haza.Ráadtam volna a kabátot, úgy üvöltött,hogy csak na.Vert, ütögeti az arcom,húzza a hajam.Nagyon akaratos.Most mániája a porszívó cső.És ha kiesik véletlen akkor földhöz dobálja.A boltba 1x volt hiszti,de akkor sokan voltak és türelmetlen lett.Máskor nem.De rettentően hisztis.A hideg víz sem érdekli,a büntetést élvezi (szeret leülni a székére).A fürdésnél nálunk is megy a cirkusz.Csináltunk olyat is,hogy Arnika hol vagy??Nem látunk.Ettől visszatér minden a normális kerékvágásba.Sokszor arra,hogy eszel,szeretsz minket,iszol,....is nem a válasz.De ha kérdezzük,hogy igen,akkor mondja ei ei (nála ez az igen).Higyjétek el,hangosabban rászólok,fenekére kap egy KICSIT,akkor sincs hatása.Ha kedvesen,akkor meg röhög rajtam.Mit tehetnék?Sajnos én türelmetlen is vagyok:(
2012. márc. 10. 08:05
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyobbik lányomnak is 2 éves kora után kezdődött a dackorszak, és épp abban a 9 hónapban csúcsosodott ki, amíg a kistesóval várandós voltam. Sokszor én is szívem szerint bedobtam volna magamnak 1-2 nyugtatót (nyilván nem tettem meg), olyan hisztikre volt képes. Aztán szépen fokozatosan normalizálódott a helyzet. Hozzá kell tenni, hogy a nagyobbik lányom életének első 1-2 éve elég rázós volt, a férjemmel folyamatosan veszekedtünk, 2-szer külön is voltunk, engem kórházban is kezeltek, pont a 2 éves szülinapja előtt engedtek ki. Szóval sok rosszat látott szegény, így a mai napog nem tudom, hogy emiatt voltak-e a hisztik, vagy a dackorszak miatt. A kisebbik lányom ugyanis már nyugodt körülmények közé érkezett és nevelkedik azóta is, megtanultam én is levezetni a feszültséget, párom is sokat változott a jó irányba, és a kisebbik tesó bizony a mai napig egy kezesbárány (már elmúlt 3 éves), ha hisztizett is, az azért volt, mert már majd' összeesett a fáradtságtól, de őt bármiről meg lehet győzni, kimondottan jó természete van. Mindenesetre a 2 lány imádja egymást, lehet ez is segített abban, hogy a nagynál megszűntek a durva hisztik.
2012. márc. 11. 16:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó:nem biztos, hogy a veszekedések miatt volt a lányod olyan hisztis, lehet közre játszott benne, hogy durvább volt, de valószínűleg ő hisztisebb fajta. Nálunk nyugodt körülmények vannak, sőt amikor a nagyobbiknál kezdődött a hisztikorszak a férjemnek olyan munkahelye volt, hogy sokat tudott otthon lenni. Mégis iszonyat hisztis, a mai napig, pedig már elmúlt 4. Igaz most már ritkábbak a hisztik és nem is olyanok, mint 2.5 évesen, de azért van.
2012. márc. 11. 17:02
 16/17 anonim ***** válasza:
14: nálunk is a nagy volt iszonyat hisztis, a kicsinek gyakorlatilag nem volt dackorszaka, ha sírt, akkor oka volt. De nálunk a körülmények pont fordítva voltak, az elsőnél még minden kiegyensúlyozott volt (kapcsolat), a kicsi 2-3 éves kora körül meg nagy veszekedések voltak.
2012. márc. 11. 23:09
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszi a sok választ!

Én is tartottam attól, hogy talán azért van, mert a párommal nálunk is vannak viták. Sajnos sok mindenben nem értünk egyet a gyereknevelés terén és hát egyikőnk sem az a "benyelős" típus.

Úgy tűnik, hogy segít ha türelmesen megvárom míg végez a hisztivel és a durcáskodással, aztán utána tudom öltöztetni például. Talán ez beválik :)

2012. márc. 12. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!