Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikortól tanítjátok a gyereket...

Mikortól tanítjátok a gyereket magázódni?

Figyelt kérdés

Voltam egy baba-mama összejövetelen, és ott ott volt egy tanítónő, és felháborodva mondta, hogy a mai gyerekek már nem tudnak magázódni, bezzeg régen! Hát, engem 1. nap leírt a tanítónő, mert letegeztem, be is hívatta a szüleimet, iszonyú nagy balhé volt belőle, pedig soha nem mondták nekem előtte, hogy mi a különbség. A húgom viszont egész alsó tagozatban tegezte a tanítónőt. Ennyit a régi gyerekekről.

Mindenesetre nem akarom, hogy emiatt az én gyerekemet is leírják. Most kicsoportos, már mondogatom neki, hogy felnőtteknek csókolom, de néha mégis sziával köszön. (Örülök, hogy egyáltalán köszön, mert nem mindegyik gyerek.) Mikortól érdemes a magázódással foglalkozni? Ráér nagycsoportban?

2012. márc. 9. 15:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok.Kihagytam,hgy szerintem sok esetben abszolut nem a gyerek es a szulo a hibas...Nem minden esetben persze.
2012. márc. 9. 20:20
 12/18 A kérdező kommentje:

Hát igen, sokan rászólnak, hogy ne mondd, hogy csókolom. Így elég nehéz megtanulni. De majd még gyakorolunk, remélem iskolás korára megszokja. Addig szerintem nem olyan nagy baj.

A fiam 2 éves, alig beszél egy-két szót. De köszönni nagyon tud, és mindenki el van olvadva tőle, amikor hangosan berobog valahova, és mondja, hogy szia. Azért rá még nem szólok ezért.

2012. márc. 9. 21:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem azzal lesz a baj,hogy a te gyermeked nem tanul meg koszonni,hanem,hogy a felnottek nem fognak ugy visszavalszolni neki...A gyereked mar most is nagyon ugyes,hogy ennyi idosen szepen koszon,megha sziat is...kesobb megtanulja,csak hogy fognak reagalni ra a felnottek?Elozo voltam
2012. márc. 9. 23:04
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

Két éves múlt a fiam, szépen beszél már, de nekem eszembe sem jutott, hogy a szián kívül máshogy köszönjön. Örülök, hogy ha legalább a szia-t vagy sziasztok-ot használja. Szerintem az a felnőtt, aki ezen besértődik, vagy azt gondolja neveletlen a gyermek, akár még megkockáztatom 5 évesen is, azzal van valami gond.

Néha a bölcsiben gondolkodom el, hogy lehet, hogy már elvárnák a csókolom-os köszönést? Dehát hogy várná el bárki is, mikor a fél csoport még nem is beszél... Szóval ennyivel elintézem. Szerintem még 2-3 éveseknek bővel elég annyit tanítani, hogy köszönjön amikor kell. Mi a hellót, csát és társait nem használjuk, csak a szia, vagy esetleg ha mástól hallja akkor a szervusz van. Szerintem ez is elég.

És tényleg igaz, amit itt az egyik válaszoló írt, hogy a közeli barátok szüleit (a mi barátainkat) később sem fogja magázni, ugyanúgy, ahogy minket sem fognak az ő gyerekeik, akkor mégis hogy tegyen ilyen picin különbséget, hogy a bölcsistársának (ovistársának) a szüleinek meg csókolomot köszönjön? A párom kezdte el először mondogatni a barátainkról, hogy x néni és y bácsi, nekük meg a hajuk kettéállt ettől, azóta szerencsére leszokott róla, és mindenki csak x vagy y a gyerekeknek is.

Sőt, még a nagyszülők baráti társaságában sincs néni bácsizás.

Bocsi, hogy hosszú lett, de még az jutott eszembe, hogy kamaszkorban is szokott egy kihagyás lenni, amikor már nem kéne csókolommal köszönni, de a jó napot-hoz még nincs felnővel a fiatal. Én erre az időre emlékszem, sőt még anyukámék idősebb szomszédjainak sem tudom a mai napig hogy köszönjek. Hiszen évekig csókolomoztam őket, aztán hirtelen jó napot... az olyan idegen és távolságtartó, dehát ez van. Szóval nem is tudom, hogy tanítsam e a gyerekemet csókolommal köszönni. De egy gyereknek nem kis felnőtt. Szerintem. Szóval a kérdésedre nem válaszoltam, mert még nem aktuális, csak a hosszú véleményem a témában....

2012. márc. 10. 11:17
 15/18 A kérdező kommentje:

Igen, én is azt gondolom, hogy nem aktuális, csak meglepődtem egyes pedagógusok hozzáállásán.

Köszönöm szépen a válaszokat.

2012. márc. 10. 14:22
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

Én (30 éves vagyok) utálom ezt az magázodás, tegeződés dolgot, mert a tiszteletet nem azzal lehet megadni, hogy tegezem vagy magázom az illetőt.

Anyukám szokta mondani, hogy mindegy mit mondasz, hogy Maga hülye, vagy, hogy Te hülye vagy. A vélemény és a stílus a lényeg.

A lányom 4 éves és most kezdem neki mondogatni, hogy a néniknek meg a bácsiknak jó napotot kell köszönni ( a csókolomtól feláll a szőr a hátamon, engem nem csókolgasson senki idegen és a gyerekem se), de még nem nagyon érti. Az oviban is próbálját tanítani, de nehéz lehet. Bár egyszerűen látszik a gyereken, hogy imádattal és tisztelettel csüng az ovónéniken és a daduson, pedig sziázza őket. Tehát ez nem attól függ.

Nálunk van olyan első osztályos tanítónő is, aki azt mondta, hogy elég ezeknek a kis 6-7 éveseknek az, hogy ki kell kerüljenek a megszokott kis környezetből, ahová 3-4 évig jártak, ezután sokkal nagyobb a felelősségük, rengeteg az egyéb elvárás, ő nem fog azért senkire megharagudni, ha tegezi, pedig ő már közel 50 éves.

2012. márc. 12. 11:06
 17/18 A kérdező kommentje:
A lányom is tegezi az óvó néniket, pedig tényleg nagyon szereti őket. Szerintem sem ezen múlik.
2012. márc. 13. 14:11
 18/18 anonim ***** válasza:
50%
Én ezzel kapcsolatban azon gondolkoztam el, hogy hogyan tanítsam meg csókolomot köszönni a két-három éves gyerekemet, amikor tőlem SOHA nem hallja. Egyszerűen nem él a környezetünkben olyan idős ember, akivel ilyen viszonyban lennék..
2012. ápr. 18. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!