Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet ettől deformálódik a...

Lehet ettől deformálódik a lába és fáj neki?

Figyelt kérdés
2,5 éves fiam fájlaltatta mostanában a lábait térdhajlatban.Említettem az orvosnak pár hete,azt mondta ha nem múlik vigyem be.Nem rohantam vele,mert mihelyt bekentem neki(popsikrém)abban a pillanatban már nemis fájt neki.Tegnap viszont bevittem mert csak ott bújkált bennem a kisördög mivan ha tényleg fáj neki(tegnap is mondta).Megnézte hogy megy cipő nélkül és beutalta ortopédiára mert befelé dől a lába,valószínű szupinált cipő kell neki,holnap viszem az orvoshoz.Nem mondta a gyerekorvos,csak én gondolom hogy lehet a súlya miatt fáj a lába és nem bírják a csontok.Pontosan nem tudom,de kb 94 cm és 16 kg.Szóval elég duci,és az ételt sem veti meg,nagyon jó étkű.Az apja is elég pocakos,széles vállú,és a családjában többen is.Szóval lehet ez a súlya miatt?
2012. márc. 8. 12:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Kizárt. Nem kövér, csak jó húsban van.
2012. márc. 8. 12:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Az én fiamnak is befele fordul a bokája, pedig nem nagy gyerek. Nem egészen 12 kg, és 89 cm.
2012. márc. 8. 12:59
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akkor csak én vagyok ilyen borulátó!Az tényleg igaz hogy jó húsban van!

Akkor majd holnap okosabb leszek.

2012. márc. 8. 13:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezném hogy nektek kell hordani szupinált cipőt,vagy annyira nem dől be neki?
2012. márc. 8. 13:16
 5/8 anonim ***** válasza:

Mivel én egy hosszan tartó gipszelés óta olyan csámpás vagyok, hogy ihaj (minden cipőm, papucsom kb. 1 hónap múlva befelé dől, és a nem bőr cipőket vagy Scholl papucsokat fel sem tudom venni a következő évben), különösen parázok a kisfiamon. Az ortopédián azt mondta a doki, hogy kb. 5-6 éves koráig minden gyerek csámpás, ezért csak szakorvos tudja megállapítani, hogy az még belefér-e a normális tartományba vagy már kóros elváltozás.

Úgyhogy lehet, hogy speciális cipő kell a kisfiadra, de nem a súlya miatt, mert nem elhízott! Biztos, hogy benne van a normális percentilis tartományban, mert a kisfiam steroidot kap időközönként, ezért nekünk rendszeresen kell nézetni a súly/magasság arányt. A kisfiam 93 cm és 16 kiló, 28 hónapos, és elégedett vele a gasztroenterológus.

2012. márc. 8. 13:33
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is!

Azért aggódom mert eléggé összenézett a doki az asszisztenssel és mondták hogy "eléggé befelé dől a lába".Én ezt magamra vettem,olyan mintha azt akarták volna mondani hogy felelőtlen vagyok hogy eddig nem figyeltem fel rá! Bizony nem figyeltem minden nap a lábát,és fájni is pár hete fájlalja.

Remélem nem nagy a gond!

2012. márc. 8. 13:40
 7/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok: voltunk vele orthopédián, az orvos szupináló sarokéket írt fel neki. Azt mondta, nagyon lazák az ízületei, azért dőlt be a bokája. Azt ígérte, fél év alatt elnövi a betéttel.
2012. márc. 9. 11:44
 8/8 A kérdező kommentje:

Szia!

Mi tegnap voltunk és tényleg kell neki a szupinált cipő :(Azt írta a doki a papírra hogy :lapos lábboltozatok,erősen befelé billenő bokák.Lábtorna gyakorlatokat javasolt még a cipő mellé,és nyáron mezítláb kell kint az egyenetlen talajon járatni :( Nekünk azt mondta hogy felsőtagozatos koráig kell kb hordania :(

Nagyon kiborultam,mert szegény szemüveges is meg tapasztani is kell a szemét,most meg még ez is :( Ígyis olyan nehezen szokta meg a tapaszt,hát még a cipőt! Ismerem a fiam lehet inkább lábra sem áll meg hadakozni fog teljes erővel a cipő ellen,amúgyis olyan akaratos gyerek :(

2012. márc. 10. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!