Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem akar kakilni 2,5éves...

Nem akar kakilni 2,5éves kisfiam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szeptember óta bölcsis. Nem jött össze a munka, amit ígértek, így csak fél napos lett. Két hete dolgozok, így most ott alszik. Nem is volt baj, második nap már ott aludt. Viszont azóta (lehet, csak véletlen egybeesés) nem akar kakilni. Tudna, szóval nem az a baj, hogy szorulása lenne, hanem egyszerűen nem akar. Mikor rájön, visítva körbe-körbe szaladgál a házba. Szörnyű még nézni is a szenvedését. Már próbáltam erőszakkal bilire ültetni, próbáltam simogatni a hasát, meleg vízbe ültetni. Semmi.

Még pelusos, de eddig bilibe kakilt.

Adok neki Leavolac szirupot, ha esetleg könnyebben jönne, hátha rájön, hogy semmi vészes nincs benne.

Már nem tudom, mit csináljak.

Ha volt valakinek már hasonló gondja, adjon tanácsot!

2012. márc. 6. 20:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Glicerines kúp esetleg, lányomnak segített.
2012. márc. 6. 21:02
 2/6 anonim ***** válasza:

jó a kúp, de szerintem a ti esetetekben lelki oka van a bajnak, nem arról van szó mint pl nálunk egyik nap, hogy olyan iszonyú székrekedése volt hogy nem tudta kinyomni, így kapta a kúpot

nálatok jönne a kaka, csak a kicsi nem akarja kiengedni

szóval az okot kéne megtalálni

én pl utáltam az ovit, főleg azért mert én nem tudtam máshol kakilni csak otthon, az oviban meg állandóan erőltették

szóval nem lehet hogy vmi ilyesmi történt vele a bölcsiben?

vagy olvastam hogy a kicsik nehezen engedik el a kakát, mert úgy érzik az az övék, az ő részük, ezért nem szeretik pl ha lehúzzuk a wc-n

2012. márc. 6. 22:35
 3/6 Bence_ ***** válasza:

Ez lelki ok. Beszéld meg vele. 2.5 évesen hihetetlen értelmesek. Mondd el, hogy ő miért jár oda, te miért mész el dolgozni. Kinek mi a dolga.

Anno te is kakiltál a bölcsibe. Érezze, hogy a helyzete teljesen normális, biztonságok.

2012. márc. 6. 23:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekünk is volt ilyen gondunk az ősszel (pedig már második évet kezdte a bölcsiben). Nekem a gyerekorvosunk azt ajánlotta, hogy reggel Leavolac szirup, este pedig fürdés előtt fél órával (mindig azonos időpontban, hogy megszokja a gyerek, egyfajta Pavlovi reflex lesz a történetből) Glicerin kúp. Meg is lett minden nap az eredmény. Kb. 10 nap után elhagyhattuk a kúpot (ahogy az orvos is előre jelezte), maradt a reggeli szirup. Kb. 1,5 hónap után a reggeli szirupot is elhagytuk és gyönyörűen visszaállt a régi rendszerbe, hogy hazaérünk a bölcsiből és nem sokkal később kakál. Ha esetleg nem a megszokott időben érünk haza (játszótér, vásárlás miatt), akkor is csak otthon kakál, viszont akkor már sokszor a ház elé érve v. a lépcsőházban lépcsőmászás közben.:)
2012. márc. 7. 12:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Remélem nálunk is úgy lesz, mint az utolsó válaszolónál

2012. márc. 7. 13:20
 6/6 anonim ***** válasza:

Ülj le vele beszélni először is, mert tényleg lelki oknak tűnik.

Nálunk nem kakilásra (ami nem lelki eredetű volt) a szilvalekvár jött be. Nem kellett sok, de szépen meglágyította a kakit.

2012. márc. 7. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!