Nem akar kakilni 2,5éves kisfiam. Mit csináljak?
Szeptember óta bölcsis. Nem jött össze a munka, amit ígértek, így csak fél napos lett. Két hete dolgozok, így most ott alszik. Nem is volt baj, második nap már ott aludt. Viszont azóta (lehet, csak véletlen egybeesés) nem akar kakilni. Tudna, szóval nem az a baj, hogy szorulása lenne, hanem egyszerűen nem akar. Mikor rájön, visítva körbe-körbe szaladgál a házba. Szörnyű még nézni is a szenvedését. Már próbáltam erőszakkal bilire ültetni, próbáltam simogatni a hasát, meleg vízbe ültetni. Semmi.
Még pelusos, de eddig bilibe kakilt.
Adok neki Leavolac szirupot, ha esetleg könnyebben jönne, hátha rájön, hogy semmi vészes nincs benne.
Már nem tudom, mit csináljak.
Ha volt valakinek már hasonló gondja, adjon tanácsot!
jó a kúp, de szerintem a ti esetetekben lelki oka van a bajnak, nem arról van szó mint pl nálunk egyik nap, hogy olyan iszonyú székrekedése volt hogy nem tudta kinyomni, így kapta a kúpot
nálatok jönne a kaka, csak a kicsi nem akarja kiengedni
szóval az okot kéne megtalálni
én pl utáltam az ovit, főleg azért mert én nem tudtam máshol kakilni csak otthon, az oviban meg állandóan erőltették
szóval nem lehet hogy vmi ilyesmi történt vele a bölcsiben?
vagy olvastam hogy a kicsik nehezen engedik el a kakát, mert úgy érzik az az övék, az ő részük, ezért nem szeretik pl ha lehúzzuk a wc-n
Ez lelki ok. Beszéld meg vele. 2.5 évesen hihetetlen értelmesek. Mondd el, hogy ő miért jár oda, te miért mész el dolgozni. Kinek mi a dolga.
Anno te is kakiltál a bölcsibe. Érezze, hogy a helyzete teljesen normális, biztonságok.
Köszönöm szépen!
Remélem nálunk is úgy lesz, mint az utolsó válaszolónál
Ülj le vele beszélni először is, mert tényleg lelki oknak tűnik.
Nálunk nem kakilásra (ami nem lelki eredetű volt) a szilvalekvár jött be. Nem kellett sok, de szépen meglágyította a kakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!