Mi volt gyermeked első szava? Mennyi idős volt ekkor? Fiú vagy lány?
Persze a gyerek később kezd beszélni, de ettől még használhat szavakat előbb. Lányom a tita (cica) szóval kezdte olyan 7-8 hónaposan. Egyértelműen a macskára mondta, amikor cicát látott. 14 hónaposan már mindent sokkal egyértelműbben és tudatosabban mondott, mint 7-8 hónaposan, persze-persze, de nem minden anyuka elfogult és a gügyögést sem veszi kommunikációs aspektusnak. :)
Amúgy az én lányom az apa és anya szavakat későn ezdte mondani, nem is tudom mikor, az apát olyan egy éves kora körül, az anyát meg vagy 13-14 hónaposan. Addig néha-néha volt olyan, hogy aja, vagy pa, de őt a többi szó jobban érdekelte (pl. vau-vau, kanyó - kanál, mama, ótó - autó).
10 hósan, cica. Kisfiú. :)
(Van cicánk, neki mondta, nagy pajtások.)
A nagyfiamnak ez elso szamomra ertheto szava az "iccimumi" volt ez nekem ertelmes mert az innivalora en is iccit mondtam neki a masik meg a cumija volt ami a mumi. Ez kb 15 hos koraban volt. A valodi szo viszont a tattóó vagyis traktor roviddel utana lalitattóó lett mert anyukamek utcajaban lakik egy traktoros akit Lalinak hivnak. Ez mai napi megmaradt a traktor az lalitraktor pedig mar 5 eves.
A kicsi 5 honapos o meg sokazor ugy sir bele a bebiorbe, mintha azt mondana anyaaaaa aggyyáá jajajajajjjj:)))) mindig ezen vihogunk apaval olyan cuki:) persze ezt meh nem vesszuk szavaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!