Egy igencsak gusztustalan kérdés?
Az én fiam nem volt két éves, mikor elkezdte túrni az orrát. Tőlünk nem láthatta, bölcsibe még nem járt. Engem nem zavar ennyire, mint titeket, mert úgy gondolom, egy gyereknek még elnézhető (főleg ilyen kicsinek). Mondjuk ő nem ette meg (még). Mindig szóltunk, utáltam, hogy állandóan az orrában van a keze. Akkor kezdte, amikor bejött a fűtés szezon, gondolom zavarta, hogy be van száradva az orra. De cuccot nem szedett ki belőle. Mostanában egyre ritkábban látom, bár most folyik az orra, hiába a zsebkendő minndenütt, használja is szépen, de sokszor csak a kezével törölgeti. Hogy várnám el egy ekkora gyerektől (annak ellenére, hogy erre tanítjuk 1000 +1 alkalommal) hogy fogja a zsepit, fújja ki az orrát, aztán dobja a kukába. A bölcsiben is elérhető helyen van a zsepi. Szóval nyilván más egy 5 éves esetében, de engem azért ez ennyire nem hoz lázba, hogy oda is csapjak....
A rossz szokást nagyon nehéz ezzel leszoktatni, tudom, mert 30 éves korom ellenére is körömrágós vagyok, meg a számat is piszkálom, ha száraz. A párom minden egyes alkalommal rámszól, már rám sem hat, sőt én is olyan vagyok mint a gyerek, hogy: hagyjál már, nem is csináltam....
Szerintem le fognak szokni róla, fognak ők még más rosszabb szokást felvenni, amitől ketté áll a fülünk. :o))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!