Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan vívjam ki a tiszteletét?

Hogyan vívjam ki a tiszteletét?

Figyelt kérdés

Bébiszitter vagyok, egész nap két gyerekre vigyázom. A fiú magasról tojik arra, amit mondok. Próbálom jutalmazni, elmondani, hogy mit csinált rosszul, hogyan kéne, de gyakorlatilag rám sem néz. Kinevet, gúnyolódik. Nincs ennyi idős gyerekem, számomra alap volt gyerekkoromban, hogy tisztelünk másokat. De ő nem. Az oviban csendben van, itthon kiadja a feszültséget. 4,5 éves.

SEGÍTSÉG!

2012. márc. 1. 06:32
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Miért vigyázol egy gyerekre, mikor azt sem tudod hogy miként kellene vele boldogulni?
2012. márc. 1. 06:51
 2/3 anonim ***** válasza:

Először is azt javaslom, hogy ha gyerekekkel foglalkozol, felejtsd el a "bezzeg az én gyerekkoromban" kezdetű gondolatokat. Ezek az emlékek rendkívül csalókák, és egy négyévesnek nem "alap", hogy tisztel másokat. Akkor fogja tisztelni a felnőtteket, ha a szüleitől megtanulja.

Lehet, hogy rossz nyomon járok, de nem véletlenül au pair vagy külföldön? Hányadik bébiszitter vagy a gyerekek életében, és hányan fognak még utánad következni?

Nagyon sokan panaszkodnak hasonlókra, és meggyőződésem, hogy ennek az az oka, hogy ezeknek a gyerekeknek félévente kell új személyt megszokni. Az elsőhöz még ragaszkodnak, szeretik, aztán az illető eltűnik az életükből. A második-harmadik után kifejlesztenek egy védekező mechanizmust, és semmi pénzért nem szeretik meg az illetőt. Minek? Úgyis elmegy.

A megoldást nem tudom, de ez legkevésbé sem a gyerek hibája. Ő az áldozata annak, hogy fiatal lányok nyelvet akarnak tanulni.

Ha nem ez a helyzet, akkor pláne nem tudom.

2012. márc. 1. 10:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Legyél következetes!!Ha nagyon olyat csinál, ami túl megy minden határon, akkor bizony büntesd meg!Tegyél valahova egy kis széket, ahol ülnie kelljen néhány percet, vagy küldd be a szobájába.

Nagyon jó dolog, hogy dicséred, meg magyarázol neki, de ha meglátja hogy vannak negatív következmények is, akkor moderálni fogja magát.

Nem mondom, hogy egyik napról a másikra sikerül majd, de hajrá.

Ja és ha egyből kijön a szobából, vagy feláll a székről vidd vissza mindaddig míg nem képes legalább 4 percet ott tölteni, azután kérjen bocsánatot a viselkedéséért.

2012. márc. 1. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!