majd megadják, ha a mai idősek megadják a tiszteletet az összes nem idős embernek. Az idősek mind azt hiszik, hogy nekik minden tisztelet kijár, ők meg nagyívben tojnak mindenki másra!
2010. szept. 2. 12:01
2/28 anonim válasza:
Sok idős ember azt hiszi hogy csak a kora miatt kijár neki a tisztelet,holott nem igazán érdemli meg. A tiszteletnek oda vissza kellene működnie!
2010. szept. 2. 12:08
3/28 anonim válasza:
Már én sem adom meg...
2010. szept. 2. 12:10
4/28 anonim válasza:
Teljesen egyet értek Veletek! A tisztelet nem kor függő. Nem véletlenül van az a mondás, hogy "Tiszteletet érdemel" vagy "Tiszteletre méltó". Bár, én már nem vagyok tinédzser, de ne a korom miatt tiszteljenek, hanem azért, amilyen vagyok. Ha egyáltalán tiszteletet érdemlek! Egyébként 35 éves vagyok.
2010. szept. 2. 12:26
5/28 anonim válasza:
Egyetértek az előttem szólókkal, és 50 éves anyukám is így gondolja. A tisztelet nem a korral jár, én is voltam már nagyon beteg, mikor a tata félrelökött a buszon. Semmi alkalmazkodás nincs bennük, mikor a reggel fél8-as tömött buszra feltolakodnak kosárkákkal, mert nekik akkor kell piacra menni, ráadásul még helyet is akarnak. Vagy mikor a távolsági buszon naponta ingyen grosszálnak 100km-ereket (ilyet is tapasztaltam), mert ő szeret buszozni, a diák meg nem fér fel, hogy hazamenjen hétvégére.
Akit ismerek, tisztelhetek, azt tisztelem is. Ha valaki segítségre szorul, akkor kérnie sem kell, segítek, de ne várjanak már el mindent!
2010. szept. 2. 12:34
6/28 anonim válasza:
Az idősek sokszor bicskanyitogató stílusban tudnak viselkedni a fiatalokkal, lekezelőek, semmibe vesznek, csúnyán beszélnek, csak azért mert ők öregek úgy érzik joguk van ehhez. Annyiban tisztelem őket hogy nem fogok nekik esni, nem szólok vissza de körbeugrálni sem fogom őket. Tisztelet a kivételnek, vannak kedves, udvarias idős emberek akik ha kérnek valamit akkor minden további nélkül szívesen segítek. Ez adok-kapok játék, amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten. Igaz én már nem vagyok tinédzser de akkor is így gondoltam amikor az voltam.
2010. szept. 2. 13:16
7/28 anonim válasza:
csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor terhes voltam, egy idős néni lökött félre egy áruház ajtójából( és tényleg lökött, mert a párom kapott el. Az ajtó meg jól oldalba vágott), pedig látta, hogy terhes vagyok, mert a 8. hónapban voltam. Erről ennyit.
2010. szept. 2. 13:36
8/28 anonim válasza:
Röviden félrelökik a terheseket, a beteg fiatalokat, senkit nem tisztelnek (egymást se nagyon, csak ha fikázni kell a másikat). Neked mi a véleményed kedves Kérdező?
2010. szept. 2. 13:38
9/28 A kérdező kommentje:
Az időseket meg kellene becsülni, nem pedig bántani őket.
Budapesten lakom és a buszon rendszeresen tizenéves fiatalok elfoglalják az ülőhelyeket az idősek elöl, majd utána még röhögnek rajtuk. Inkább sokkal gyakoribb hogy időseket bántalmaznak, csúnyán beszélnek velük.
2010. szept. 2. 13:55
10/28 anonim válasza:
A tömegközlekedés mindenkinek pénzbe kerül.Hadd döntsem el már én kinek adom át az ülőhelyet ha már egyszer kifizettem a szolgáltatást.
Mellesleg engem egy epilepsziás roham után állított fel egy idős férfi,hogy adjam át a helyet mert ő az idősebb!Természetesen az egész busz ráförmedt...És még mesélhetnék...
Úgy érzem jogom van eldönteni,hogy kinek adom át az ülőhelyemet,amiért nem keveset fizettem...Előbb állok fel egy mozgássérültnek vagy egy terhesnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!