Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztaltatok valamiféle...

Tapasztaltatok valamiféle összefüggést? Bili.

Figyelt kérdés

Tapasztalt anyukák, ti láttok valami összefüggést a szoptatás abbahagyása és a bilizés kezdete között?

Van aki szoptatta a kicsit, közben meg már bilizett is? Nyilván arra gondolok, aki sokáig szoptatott, nem arra, aki babát ülteti a bilire. :)

2012. febr. 29. 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen összefüggésre gondolsz? :o)

Egyik gyerekemmel volt 5 hónapnyi átfedés. A másik később kezdett bilizni, amikor már nem szopizott.

2012. febr. 29. 14:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Hát erre, hogy akkor nálatok nem volt összefüggés. :)

Igazából arra keresem a választ, hogy lehetséges-e, hogy azután könnyebb a bilizés, ha már nem szopizik.

-- Freud orális és anális szakaszai alapján.....

2012. febr. 29. 14:35
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom pontosan mire gondolsz,de azért írok:)

Kisfiam 17 hónapos lesz hamarosan, 2-3 hete kezdtünk bilizni és még szoptatom.Illetve már nagyon szeretném, ha sikerülne elválasztani, már csak este cicizik.

Kakil,pisil a bilibe,nincs vele problémája, de még nem jelez,szól, hogy kéne neki.

Milyen összefüggés lehetne a kettő között?

2012. febr. 29. 14:35
 4/8 anonim ***** válasza:
13 hónapos korában megvettem a bilit. A nappaliban volt, csak úgy. Fogalmam sem volt, hogy mikor kell elkezdeni a bilizést, csak úgy vettem egyet. 16 hónapos koráig szoptattam, és Ő maga mondta egy reggel, hogy: nem! Egész nap nem kellett neki és másnap sem, így véget ért a szoptatás. A bilinek semmi köze nem volt semmihez és viszont. Kb kettő éves kora körül kezdtük a bilizést, és kettő éves, kettő hónapos korában szoba tiszta lett.
2012. febr. 29. 14:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát ha már ragaszkodsz Freud bácsihoz, a szakaszok akár átfedésben is lehetnek. :o)

1

2012. febr. 29. 14:41
 6/8 A kérdező kommentje:

:) Nem ragaszkodom én Fraud bácsihoz, csak kérdezem a tapasztalatokat :D

Talán azért jutott eszembe, mert régebben jóval korábban abbahagyták a szoptatást is és a bilire szoktatást is hamarabb csinálták.... és eszembe jutott, hogy akár lehetne is összefüggés.

2012. febr. 29. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Azért szerintem ezt a freudi személyiségfejlődést nem lehet ennyire konkrétan venni...mármint szerintem azért nincs minden úgy, ahogy ő azt leírta.

E mellett, ha mégis ezt vesszük figyelembe, akkor sem lehet nagy összefüggés a kettő között, mivel az orális szakasz a gyermek első évére vonatkozik, az anális a 2.-ra, tehát a szoptatás ilyen módon nem befolyásolja a bilizést, mivel ezt általában bőven 1 éves kor után kezdik az anyukák mostanság, így a babának volt ideje kiélvezni az orális szakasz minden örömét.Mire 1,5 év körüli lesz és ráültetik a bilire, már elvileg az anális szakaszban jár, vagyis ahhoz közelít, a szopizás már "lecsengett" téma, inkább megszokás, közelség.

Tehát ha a kérdésedre választ akarsz kapni, akkor lehet pont olyanokat kéne megkérdezni, akik elég korán, 1 éves kor előtt kezdtek biliztetni, hiszen a freudi személyiségfejlődés szerint az első életév még nem a szobatisztaság kora, ott lehet összefüggés.

De amúgy szerintem tényleg nem lehet ezt ilyen komolyan venni, engem pl anyukám 1 éves korom előtt kezdett biliztetni és nincs fixációm az orális szakaszból:)

Nem akarok amúgy okoskodni, csak most már értem mire gondolsz, ezért írtam le a véleményem:)

2012. febr. 29. 14:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a véleményt. :)
2012. febr. 29. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!