2 évesem bárányhimlős, reggel kezdtek el kijönni a pöttyök, a füle mögött nagyon meg van dagadva egy nyirokcsomó, ti tapasztaltatok ilyet?
Természetes dolog a nyirokcsomó duzzanat, nyugi. Csupán annyit jelent, hogy dolgozik az immunrendszer. A nyirokcsomók ennek a részei. Kellemetlen a bárányhimlő, de hidd el, hamar túl szesz a kicsikéd rajta és egész életére védett lesz :
Nekem ma 3 nagy átesett már rajta, minden gond nélkül. A legkisebb szintén 2 évesen. Rajta alig volt néhány pötty, neki is főleg a hajas fejbőrén.
Szia! Kislányom 1,5 éves, rajta is ma reggel jelentkeztek az első pöttyök. Unokaöcsémtől "kapta", rajta rengeteg pötty volt: lábujj köz, haja alatt, fülében, kukiján, rengeteg! Remélem, kislányomon kevesebb lesz, ma összesen 3 volt :) Reggelre biztos több lesz.
Csak gondoltam, leírom, nálunk is ez a helyzet és ne aggódj, hamar túl lesz rajta :)
Egyébként Ti is szobafogságra vagytok ítélve? Mi egy kicsi városban élünk, a bárányhimlőt máshonnan "importáltuk" szóval ha itt egy kisgyerek elkapja, a dokinő rájön, hogy ki a "tettes" :) Így se játszótér, semmi, még vásárolni sem tudunk így menni....
Nos, dokihoz csak holnap megyek, az én fiam bölcsis, nem ő az első, számítottam rá. Szobafogság? Háááát.... kertes házban lakunk, elvileg picit levegőzhetnénk, persze nem homokozás, meg hasonlók, bár a hétre esős időt mondanak, nem lesz nehéz kibírni, hogy nem mehetünk ki.
Csak a nyirokcsomójától ijedtem meg egy picit, mert annyira meg van dagadva, hogy ránézésre is látszik, meg sem kell tapintani.
Kimehettek, ha a kicsi amúgy nem levert, nem érzi magát rosszul. [link]
Persze, ha magas láza van vagy ő maga nem akar, ne menjetek. De ha menne, semmi akadálya nincs :) Közösségbe nem ajánlott menni, de inkább a felülfertőződés miatt. Mivel a lappangási idő alatt is fertőzött, így azok, akikkel a betegség megjelenése előtt találkozott, eleve elkaphatták tőle.
Szia Kérdező!
07.19. 21.22-es vagyok.
Kisfiad hogy van? Mert kislányomon tegnap kezdett igazán kijönni, ma reggelre meg.....szörnyű, mennyi pötty van rajta :( Főleg a haja alatt, a nyakán, de tényleg, mindenhol. Térd alatt nincs rajta csak. Ráadásul ma hőemelkedés, nyűgösség, étvágytalanság is van. Most alszik, de álmában is sirdogál, úgy sajnálom :( De talán innen már jobb lesz!
Remélem, kisfiad már jobban van!
Csak gondoltam megkérdezem, nálatok hogy alakult a dolog?
jaj annyira sajnálom a babáitokat, tudom milyen borzasztó ez mi is nem rég estünk át rajta.
jobbulást nektek, innen már csak jobb lesz :(
4. válaszoló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!