Biligondok? Hasonlót csinált a ti gyermeketek is?
A fiam mostanában ha pisilni kell inkább ugrabugrál fel alá pisilnemkell felkiálltással, és az utolsó utáni pillanatban el is megy pisilni.
Amin ma kiakadtam röhögtem sírtam: szólt hogy pisilnie kell, majd elment a bilire, pisilt felállt, csak a gatyát nem tolta le, ezt 2szer:(
Ezt vajon miért csinálja? Ilyenkor mit kell csinálni, azon túl, hogy higgadtan képzeletben tépjük a hajunk max, próbálunk nyugtatni és magyarázni- egy heti ruháját lőtte el ma:(
Hát a bilire szoktatás már csak ilyen. Vannak balesetek. :)
Türelem, türelem és még több türelem.
Egyébként 2 dolgot nem értek:
- hol voltál, amikor a nadrágban ült a bilire? Akkor kellene segíteni neki...
- 2 nadrág egy heti ruhája?
Az én lányom napi 2-3-at elhasznál, és még nem is bilizik. 1 éves. Leönti, kifolyik a pelusból valami, leeszi, kint elesik, stb.
Az utolsó utáni pillanat azt jelenti, hogy már picit becsurizik, de nem teljesen bepisil.
Plusz ugye a két gatyás pisilés.
Már lassan fél éve szobatiszta-ágytiszta, egyedül ügyesen használja a bilit, egyedül vetkőzik-öltözik, annyi, hogy a wc ajtót nekem kell becsukni utána, mert azt még nem tudja, csak kinyitni, ill a popsiját rendesen megtörölni.
Ha meg esetleg szűkebb nadrág van rajta, amit egyedül nem tud letolni, annál szól, hogy segítsek neki, de itthon melegítőben van... Ezért állok a dolog előtt értetlenül, hogy ez a dili most épp mi nála.
Nálunk nem volt ezzel semmi gond. Megmondtam neki, hogyha érzi, hogy kell neki, akkor szóljon, elkísérem bilizni. Persze az első egy hétben bepisilt, de soha nem téptem a hajam még képzeletben sem. Ez furcsa volt olvasnom a kérdésednél.
Bepisilt? Ez van. Levettem róla a ruhát és adtam rá újat. A ruhát megáztattam. Nem volt nagy ügy.
Az egy hét után már csak elvétve pisilt be, leginkább csak este, mikor felébredt az alvásból.
22F
De ő nem egy hete bilizik, fél éve nem kell rá pelenka se nappal-se alváshoz. Egy hete kergült meg...
És a bili mellett ugrálva képes összepisilni magát, pedig tudja, hogy gatya le-bili-gatya fel, már magának kéri, hogy egyedül akarja csinálni... Ha meg szól, hogy segítsek segítek neki, de pisilni helyette nem tudok...
Első vagyok.
Ez így már más tészta... csak nem írtad a kérdésbe, hogy féléve balesetmentes volt már.
Erre azt tudnám mondani, hogy valami megzavarja. Nem történt esetleg valami egy hete, amitől megijedhetett?
vagy nem pakoltál át valamit a WC-ben?
Lehet, hogy nagyon el van foglalva a játékkal, valamivel és amiatt felejti el lehúzni a gatyát. :)
A magam részéről megbeszélném vele a dolgot és pár napig biztos vele mennék - ha kell, ha nem - és segítenék neki.
Nagyon kedvesen, türelmesen, még véletlenül se érezze azt, hogy nem tudja egyedül megcsinálni....
picit taknyos volt. de az is múlik
rendezés nem volt, amikor bekerült a bili a wcre akkor se volt baleset...
Hát megyek kergetem akkor amikor pisil és csak eléggé terhes leszek számára, hogy rendeződjön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!