Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Biligondok? Hasonlót csinált...

Biligondok? Hasonlót csinált a ti gyermeketek is?

Figyelt kérdés

A fiam mostanában ha pisilni kell inkább ugrabugrál fel alá pisilnemkell felkiálltással, és az utolsó utáni pillanatban el is megy pisilni.

Amin ma kiakadtam röhögtem sírtam: szólt hogy pisilnie kell, majd elment a bilire, pisilt felállt, csak a gatyát nem tolta le, ezt 2szer:(

Ezt vajon miért csinálja? Ilyenkor mit kell csinálni, azon túl, hogy higgadtan képzeletben tépjük a hajunk max, próbálunk nyugtatni és magyarázni- egy heti ruháját lőtte el ma:(

2012. febr. 28. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát a bilire szoktatás már csak ilyen. Vannak balesetek. :)

Türelem, türelem és még több türelem.

Egyébként 2 dolgot nem értek:

- hol voltál, amikor a nadrágban ült a bilire? Akkor kellene segíteni neki...

- 2 nadrág egy heti ruhája?

Az én lányom napi 2-3-at elhasznál, és még nem is bilizik. 1 éves. Leönti, kifolyik a pelusból valami, leeszi, kint elesik, stb.

2012. febr. 28. 22:35
 2/8 anonim ***** válasza:
csatlakozom az előttem szólóhoz
2012. febr. 29. 05:56
 3/8 A kérdező kommentje:

Az utolsó utáni pillanat azt jelenti, hogy már picit becsurizik, de nem teljesen bepisil.

Plusz ugye a két gatyás pisilés.

Már lassan fél éve szobatiszta-ágytiszta, egyedül ügyesen használja a bilit, egyedül vetkőzik-öltözik, annyi, hogy a wc ajtót nekem kell becsukni utána, mert azt még nem tudja, csak kinyitni, ill a popsiját rendesen megtörölni.

Ha meg esetleg szűkebb nadrág van rajta, amit egyedül nem tud letolni, annál szól, hogy segítsek neki, de itthon melegítőben van... Ezért állok a dolog előtt értetlenül, hogy ez a dili most épp mi nála.

2012. febr. 29. 09:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Nálunk nem volt ezzel semmi gond. Megmondtam neki, hogyha érzi, hogy kell neki, akkor szóljon, elkísérem bilizni. Persze az első egy hétben bepisilt, de soha nem téptem a hajam még képzeletben sem. Ez furcsa volt olvasnom a kérdésednél.

Bepisilt? Ez van. Levettem róla a ruhát és adtam rá újat. A ruhát megáztattam. Nem volt nagy ügy.

Az egy hét után már csak elvétve pisilt be, leginkább csak este, mikor felébredt az alvásból.

22F

2012. febr. 29. 13:35
 5/8 A kérdező kommentje:

De ő nem egy hete bilizik, fél éve nem kell rá pelenka se nappal-se alváshoz. Egy hete kergült meg...

És a bili mellett ugrálva képes összepisilni magát, pedig tudja, hogy gatya le-bili-gatya fel, már magának kéri, hogy egyedül akarja csinálni... Ha meg szól, hogy segítsek segítek neki, de pisilni helyette nem tudok...

2012. febr. 29. 14:24
 6/8 A kérdező kommentje:
mai program: gyerek a szobában elkezd ugrálni, és közli pisilni kell, annyit mondtam, akkor sipirc bilizni, ő elment a wcre ugyan a nacit levette majd a bili mellett újra dervistánc, hogy pisilni kell... Bementem utána, hátha a gatya nem enged, mire bemegyek azt látom, hogy bokánál a ruha és pisil a gyerek, a bili mellett... A bili tiszta, eddig is egyedül ráült-felállt, a helyén van. De ő most csak ugrál mellette, hogy pisilni kell, majd pisil.
2012. febr. 29. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Ez így már más tészta... csak nem írtad a kérdésbe, hogy féléve balesetmentes volt már.

Erre azt tudnám mondani, hogy valami megzavarja. Nem történt esetleg valami egy hete, amitől megijedhetett?

vagy nem pakoltál át valamit a WC-ben?

Lehet, hogy nagyon el van foglalva a játékkal, valamivel és amiatt felejti el lehúzni a gatyát. :)

A magam részéről megbeszélném vele a dolgot és pár napig biztos vele mennék - ha kell, ha nem - és segítenék neki.

Nagyon kedvesen, türelmesen, még véletlenül se érezze azt, hogy nem tudja egyedül megcsinálni....

2012. febr. 29. 14:41
 8/8 A kérdező kommentje:

picit taknyos volt. de az is múlik

rendezés nem volt, amikor bekerült a bili a wcre akkor se volt baleset...

Hát megyek kergetem akkor amikor pisil és csak eléggé terhes leszek számára, hogy rendeződjön...

2012. febr. 29. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!