Milyen rajzoló eszközt adnátok/adtatok először gyermeketek kezébe?
Kisfiam 1 eves kora ota bolciss. Ott 14 honaposan adtak nekik eloszor rajzolo eszkozt. Festettek a kezukkel baba biztonsagos vizfestekkel meg zsirkreta szeruseggel. Otthon en is kb. 16 honapos koraba adtam neki ceruzat. A mienk olyan, hogy felul kerek alul meg vekony. Ezt jol megragadta a kis kezevel. Nem tudom elmagyarazni igy inkabb linkelek. En bababoltban vettem es ez is biztonsagos nem tartalmaz mergezo anyagot. A nevet sajnos nem tudom mert melozom a ceruzak meg otthon vannak. De kulfoldon elunk ugyhogy nem tudom otthon pontosan mi a neve. Szerette oket pakolgatni is. :) Most mar rendes ceruzat is kap mert mar 2 eves a kisfiam.
Igy nez ki:
Lehet kapni ilyen kis rövid de nagyon vaskos ceruzákat, a kis mancsocskával jól meg tudják fogni. Még ovis korban is ezeket a ceruzákat javasolják.
Zsírkréta nem jó, zsíros, könnyen törik.
16 hósom van, rendszeresen rajzol, bár van ovis tesója, de a nagyobb is ilyen korában kezdett rajzolni.
Az enyémek a filctollat imádják. Csak crayola vízbázisú, kimosható filcet veszek. Igaz hogy drága, de sokáig tart, nagyon jók a színei, könnyen fog, nagyon szeretnek rajzolni vele. A nagyom 2-3 éves korában kezdett igazán rajzolni, de előtte is firkálgatott, a kicsi 13-14 hónapos korától próbálkozik.
A zsírkréta nálunk nem jött be, a ceruzánál meg az a fontos hogy nagyon jó minőségű legyen, mert mi kaptunk olyan ceruzát, hogy a gyerek nem tudta annyira rányomni a papírra hogy fogjon is, még én is csak nehezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!