Bölcsiben bántják a lányomat, ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Lányom nagyon szeret bölcsibe járni, ősz óta jár, januárban kezdett egy új kisgyerek. Gyakran bánt több kisgyereket is, tehát nem a lányom az egyetlen. Alvó kislányomhoz odament, és mindkét szemébe belecsípett, de úgy, hogy az egyik szeme két napig be is volt dagadva, mindkét szeménél vérző sebek. Egyszer a WC-nem belenyúlt a puncijába is, kislányom sokszor felemlegeti. A szemein már alig láthatóak voltak a sebek (3 hét után), mire ma újra megcsípte mindkét szemét. Rendesen ott a körme nyoma...
A gondozónők tudnak róla, a szülők tudnak róla, állítólag mindig megbeszélik, hogy ezt nem szabad stb. A gondozónők szerint már "sokat javult", mióta jár.
A gondozónőket nem hibáztatom (megvédeni nem tudják, mert nem tudnak minden pillanatban csak rá figyelni), igazán a szülőt sem tudom, mennyire lehet, csak azt nem tudom, MIT KELL ilyenkor tenni? Nem akarom, hogy féljen bemenni a kislányom, és igazából kiszámíthatatlannak érzem a kisfiú viselkedését.
Ti mit tennétek?
Belenyúlnak a puncijába???
Én ezt nem hagynám annyiban, bár már a szemcsipkedés is durva, de ez...
Mit tennék? Felkeresném a bölcsőde vezetőjét, kérném, hogy hívja be a szülőket és közösen elbeszélgetnénk.
Ha nem vezet eredményre, akkor kivenném onnan.
Léteznek olyan kisgyerekek, akik nem érettek a közösségre, vannak, akik veszélyesek a többiekre nézve. Őket a bölcsi gyermekorvosa elutasíthatja. Szerintem az, hogy kiszámíthatatlanul, többször, szándékosan belecsíp más gyerek szemébe, már ez a kategória. Direkt odacsíp, és nem máshová, az azért durva. Mert vannak gyerekek, akik csípnek, harapnak, de nehogymár belecsípjenek a másik szemébe, ebből komoly baj is lehet.
Szólj a gondozónéniknek és a vezetőnek is, hogy tegyenek valamit. Valószínűleg nem csak a te gyereked veszélyezteti, hanem más kicsiket is. Sajnos van ilyen:(
Az mondjuk jó jel, hogy a szülők is igyekeznek, mert sok esetben azt látom, hogy legyintenek, á, az nem is probléma.
Aki azt írta, hogy vegyék ki a bölcsiből a kislányt: Már elnézést, vegyék ki az agresszív gyereket! Nem olyan könnyű egy bölcsibe bejutni, és miért az ártatlan szívjon. Én alapvetően elutasítom az agressziót, de van néhány eset, amikor nincs más. A gyerekemnek mondanám, hogy csapjon oda egy nagyot és ne hagyja magát.
Én az oviban tettem helyre egy agresszív gyereket akivel folyton csak a baja volt az egész csoportnak, bár épp nem az enyémet bántotta hanem egy másik kislányt az öltözőben, de megmondtam, hogy ha annyira rugdosódós kedvében van, akkor velem próbálja meg, de akkor átrepül az ovi udvarán. Az enyémet utána nem is merte bántani. Mindennek van határa.
Arról nem is tudtam, hogy a bölcsinek lenn gyerekorvosa. Ez a bölcsi nem rég nyílt, csupa lelkes és fiatal gondozó van, én azt gondolom, hogy nem tapasztaltak még az ilyen esetekkel.
Kivenni eszem ágában nincs a lányomat, mert amúgy szuper hely, nagyon megszerette, jól beilleszkedett. Csak hát most ez...
A vezetőnővel ma reggel sikerült beszélnem, azt mondta, kidolgoztak egy stratégiát, hogy nem hagyják soha egyedül a srácot, őt hozzák fel utolsónak az udvarról stb.
Én annyit kértem, hogy szóljanak anyukának, hogy legalább a körmét vágja mindig rövidre, mert ma reggel láttam, hogy azzal éppenséggel "jókat lehet csípni".
Nem tudom hogy lesz, 4 hónapunk van még, aztán ovis lesz ősztől a lányom, jó lenne valahogy kihúzni.
Az érdekelne még, ha valakinek van tapasztalata, hogy lehet-e valahogy pszichológiai vizsgálatra "kötelezni" őket, hogy elvigyék a gyereket, és hogy hogyan működik az "eltávolítás", ha tényleg van ilyen.
És kedves Utolsó!
A férjem is mondta, hogy ha ő egyszer "beszél" a kisgyerekkel, akkor többet nem fog a lányunkhoz nyúlni, csak hát nem biztos, hogy ez jó megoldás, és azt hiszem, hogy itt nagy különbség valóban, hogy óvodásról vagy kisebbről van szó. Ez egy kicsi fiú, akinek valószínűleg semmi kedve nem volt bölcsibe menni, csak "rákényszerítették". Első szülött, nincs testvére, így vezeti le a feszültséget. A gyereket én semmiképp nem hibáztatom. Azt nem tudom, hogyan nevelték, és hogy a szülőknél van-e valami "defekt", de őket nem ismerem, úgyhogy erről sem tudok nyilatkozni...
Én sem vagyok agresszív, de sokszor tényleg nincs más megoldás. Azt látom, hogy ezek a gyerekek sokszor azért merik ezeket megtenni, mert a sok felnőtt azért, hogy a szegény lelkecskéje ne sérüljön, nem mer erélyesen rászólni. Ha látná a gyerek, hogy amit tesz, azért nem csak egy ejnye-bejnye jár, akkor lehet, hogy nem merne a többi gyerekhez nyúlni. Most az az üzenet megy neki, hogy ezt megteheti. A férjeddel értek egyet, mert van egy határ. Miért a te gyerekednek legyenek sérülései, miért ő rettegjen majd ha bölcsibe kell menni mert ott bántják? Az hogy az ő lelke hogyan sérül mert nem védik meg a felnőttek fontosabb, mint hogy egy kis agresszornak leüvöltsék a fejét.
Egyébként meg a kerületi jegyzőnél lehet panaszt tenni, én a helyedben azonnak jelezném a másik szülőnek, hogy a gyerekemen még egy folt vagy karcolás, akkor azonnal jelzed a jegyzőnek, hogy mi folyik itt, kezdeményezzék azt, hogy kirakják a kölkét. Ha ide beírnád, hogy egy picikét ráütöttél a gyereked kezére, huszan ugranának neked, hogy mekkora egy agresszív vadállat vagy akinek nem való a gyerek, de azt talán el kéne tűrnöd, hogy más bántalmazza és sérüléseket okozzon neki? Ne hagyd a gyerkőcödet bántani. Inkább sírjon a másik gyereke (aki különben is a hibás) mint a tiéd.
Köszönöm mindenkinek!
Úgy döntöttünk, hogy ha még egy eset előfordul, akkor kérelmezzük a bölcsi vezetőnél, hogy indítsa el ezt a jegyzős kivizsgálási eljárást, és ha ő nem teszi, akkor indítjuk mi. Reméljük, nem kerül rá sor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!