Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg a szülö tehet arrol,...

Tényleg a szülö tehet arrol, ha a gyermeke hisztis?

Figyelt kérdés
2 éves a fiam,elég gyakran kifordul magábol,akárhol vagyunk,rájön a hiszti.ma is felmentünk állomásra,megnézni a vonatokat,és nem érti meghogy nem indult a vonat,ráakart futni a sinre összevissza pápázott a vonatnak ami bennt állt.hiába magyaráztam,oda se neki,pedig értelmes és okos amugy.eggyik ismerösöm azt mondta,hogy lehetetlen hogy egy gyerek hisztis legyen,az a szülö hibája,h nem neveli kellöképpen,errre elég mérges lettem,mégis mit kéne tennem,hisz probálok a kedvébe járni,de nem tehetek rola,hogy neki néha semmi sem jo.annak az ismerösömnek is van 1 leánya,ugyanugy 2 éves,de neki álldott jo leány,már baba kora ota,néha azt sem tudja,hogy van gyereke.csak irigykedni tudok,de egyszer még fordulhat a kocka.

2012. febr. 28. 13:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Lányomnál szinte nem is volt dackorszak, a fiam meg! Hát kiakasztó. Voltam egy előadáson, egy pszichológus tartotta, és állította, hogy azért ilyen a gyerek, mert engedem, hogy hisztivel elérje, amit akar. Mondtam neki, hogy ez nem igaz, mert apróságokon eleve nem érdemes hisztiznie, elég kérnie, de a fontos dolgokban akkor sem engedek, ha órákig hisztizik. Nem hitte el, egy 2 mondatos beszélgetés alapján ő már komplett, kerek képet alkotott az egész családunkról. Vannak ilyen emberek, nem kell velük foglalkozni. Eltérő a habitusa a gyerekeknek, ennyi.
2012. febr. 28. 15:00
 12/12 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Utolsóval abszolút egyetértek. Nálunk is eléggé hisztis a kislányom. 2,5 éves. De úgy gondolom sokszor azért elég jól és kreatívan meg tudom oldani a hisztirohamait illetve elég jól el lehet kerülni. Pl ha megyünk boltba már jó előre megbeszélem vele hogy nincs sok pénzem csak kenyeret veszünk. Ezt megérti és nem toporzékol. de vannak olynaok h mikor este apa hazajön és tv-t akar nézni a leányzó meg mesét. No akkor én sem tudok mást mint hagyom hogy hisztizzen. És szerintem inkább legyen hisztis mint hogy eljátszon egész nap a sarokban egy fakockával! Kitartás majd csak elmúlik!
2012. febr. 29. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!