Akinek bölcsibe ment a gyermeke, előtte minden nap mesélt a bölcsiről neki?
Mi sokat beszéltünk róla, és sokszor elsétáltunk arra és már akkor be akart menni játszani a gyerekekkel. Ő 2,5 éves volt akkor.
Szerintem beszéljetek neki sokat és mindig mondd el naki, hogy anyának el kell menni dolgozni és, hogy ő ne egyedül legyen otthon (tudom, hogy nem hagynád egyedül, de szerintem az egyedülléttől jobban félnek, mint a bölcsitől) ezért elviszed a bölcsibe, és ott majd többi gyerekkel lehet, meg a gondozónénikkel (minél előbb tudd meg a nevüket), és hogy ők vigyáznak rá. Előbb-utóbb megérti és ha beszéltek róla, akkor könnyebb lesz, még ha most azt is mondja, hogy veled akar ott lenni. Azért, mert mást nem ismer még, nem érti, hogy anya nélkül is lehet lenni. Ha van rá lehetőségetek, akkor, amikor kint vannak az udvaron, akkor menjetek be, hogy ismerkedjen a környezettel.
Sok sikert és kitartást kívánok.
Drienke
nem 2,5 éves,
bölcsis a picúr.
Igen, nagyon sokat beszéltem neki a gyerekekről, arról, hogy anyának muszáj lesz dolgoznia, stb, és akaratomon kívül kicsit össze is kevertem a fejében a dolgokat: állandóan a kis barátait emlegette, hogy majd azokkal fog ott játszani a bölcsiben - hát sajnos nem, mert ők máshová járnak.
Ettől függetlenül sokkal könnyebben vette így az akadályt, és most már otthon mesél a bölcsis barátairól, barátnőiről nagyon sokat. :)
3-as válaszoló.
Nem értelek. Az én lányom 2,5 évesen ment bölcsibe, mert még nem volt szobatiszta én pedig mentem vissza dolgozni.
Előtte nyáron mentünk többször a bölcsi felé és akkor meséltem neki róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!