Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 54-55 éves férfinek késő,...

54-55 éves férfinek késő, hogy gyermeke szülessen?

Figyelt kérdés
2012. febr. 25. 21:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem késő.Az én apukám 54 évesen fitt és fiatalos volt.55 évesen tüdőembólia vitte el.:(

A gyereket fel is kell nevelni és ilyen idős korban sajnos bármi megtörténhet.

2012. jún. 28. 19:40
 22/25 anonim ***** válasza:
szerintem ez nem csak kor kérdése.pl Apukám 60 éves,egy éves volt a Keresztfiam,amikor Tesóm visszament dolgozni.Két éves koráig Apu nevelte.Nem okozott gondot a nevelése.Inkább azért hátrány,ha idős,mert nem fogja látni felnőni,a gyereknek meg egész életében hiányérzete lesz
2012. jún. 29. 07:28
 23/25 anonim ***** válasza:
Utolsó, szerintem itt mindenki egyetért abban, hogy nem most idős hozzá egy ötvenes férfi, hogy kisgyereke legyen, a legtöbben ilyenkor még vígan dolgoznak is, ahhoz sem öregek, sőt, sokan ilyenkor vannak a toppon :) Viszont az komoly probléma már, ha egy 15 éves gyereknek van 70 éves apukája, aki már inkább nagypapa. És nem csak arra gondolok, hogy 70 évesen meghal valaki, mert persze, sokan elélnek 80-90 évig is, de azzal is számolni kell, hogy az időskorral egy csomó betegségre is nagyobb az esély, ami meggátolhatja abban, hogy 100%-ban az apja tudjon lenni a gyerekének (és szerintem egy 15 évesnek erre még bőven szüksége lenne). Elég csak az időskori demenciára gondolni, sajnos egyre több embert érint.
2012. jún. 29. 14:06
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Emberek, nincs fiatalos 50-es. Ez csak mese. Aki a korához képest jól néz ki sem olyan mint egy fiatal. Szellemileg főleg. Egy gyerekhez rengeteg türelem kell. A szüleim/apósomék inkább 60 felé húznak. Unokázni épp elég nekik, nemhogy gyereket nevelni. Én még olyan épeszű felnőttel nem találkoztam aki azt mondta hogy jó nyugdíjasan gyerekezni otthon. Teher mindannyiuknak már az unoka is ha naphosszat ott vannak és visítoznak. A játszótéren panaszkodik az összes nagyszülő hogy rájuk hagyták a gyerekeket mert anyuka dolgozik és mennyire nehéz velük.... nem bírják sem testileg sem szellemileg.
2012. júl. 4. 08:17
 25/25 anonim ***** válasza:

Késő. Bocs, de én kevésbé vállalnám be 30 évesen 55 éves férfitól, mint 55 évesen 30 éves férfitól. Az apai életkor hatását csak később kezdték tudományosan tanulmányozni, mint az anyait, ezért van mindenki fejében az "idős anya = beteg gyerek, idős apa = minden oké" fogalom, de a valóságban sokkal több betegség köthető ahhoz, hogy az apa volt idősebb. (Még ahol az anya negyven fölötti, ott is sok esetben az a baj oka, hogy a férje vele egyidős vagy idősebb.) Főleg az autizmussal hozható kapcsolatba, de cukorbetegséggel, skizofréniával és különféle rákokkal is. Szóval légy szíves, ne szúrj ki ennyire egy gyerekkel (ráadásul pluszban még amellé, hogy legfeljebb huszonéves koráig lesz apja).

Ajánlott olvasmány kezdetnek: [link]

2012. aug. 25. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!