Hogyan szoktassuk le a fiunkat a "verekedésről"?
Amit semmi képpen se tegyél hogy te is rácsapsz a kezére hogy megmutasd.... (már hallottam ilyet anyukától)
ilyen kicsi korban még nehéz nekik elmagyarázni, ugye nem értik és nem is igazán akarják megérteni miért is rossz ez.
Amit tehetsz hogy eltávolitod onnan ahol ütöget.
Pl ültök, játszotok és elkezd ütni téged. akkor figyelmezeteted hogy ha még egyszer megüt akkor te felállasz és nem játszasz vele, mert neked ez fáj és késsz. ekkora persze meg fog ütni megint, de abban a pillanatban felállasz elmondod hogy te most már nem játszol mert megütött téged, és mással foglalkozol, elmész onnan. ha kezedben van akkor leteszed a kezedböl.
ha pl más kisgyerekek jönnek, és azokat ütögeti akkor is figyelmezetted, ha ütöget megint akkor ö nem játszhat ott tovább a gyerekkel. ugye megint ütni fog, ekkor egyszerüen megfogod és közéjük ülsz és nem engeded a másik gyermek közelébe, ha ekkor még agresszivabb lesz, mert dühös akkor az egész gyereksereg feláll és más tevékenységbe kezd, te nem foglalkozol a fiaddal, pl adsz a többinek rajzolni valót, vagy elöveszel más játékot. ha a fiad ekkor szépen részt akar venni benne akkor engeded neki de mondod hogy nincs csapkodás.
Nevelési tanácsadóból kérj segítséget és választ,mert ebből még komoly komfliktusaid lesznek.Épp tegnap voltam hasonló eset szemtanúka a játszótéren.Kis híjja volt,hogy a 2 év körüli kislányt majdnem felképeltem,mikor a kisfiamat ruddalta vadul a csúzdán.De nem csak az enyémet,hanem mindet utánna.Mikor az anyja rászólt a gyerekére majdnem nekiment a kislány.
Nem bántani akarlak félre ne érts,de ilyen esetben szakember tanácsát mindenképp kérd ki!
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!