Mikor és mennyit alszik 2-2és fél éves kisgyermeketek?
Az a "gondom" ,hogy a kisfiam este fél 10-10nél előbb nem alszik el.Reggel 8 körül ébred,dél-1 óra között alszik kb 1 órát.Ha nem altatom napközben,akkor viszont este már nagyon nyűglődik,de ilyenkor is fél9-9 mire elalszik.Gondolom a napközbeni alvás viszont fontos,oviban is kell majd.
Nálatok,hogy van ez?
7-kor kel, fél 9-kor alszik.
Délután 1,5 órát alszik.
2,5 éves elmúlt a fiam.
Általában 8 körül kel reggel, de volt már 7 is és 9 is. Nem tudom mitől függ.
13-13,30 körül megy aludni (most már alszik) és 15-kor ébresztem, ha addig nem kelne fel. Ez csak január óta van így... nem tudom mi történt vele, azelőtt aludt du 4-4,30-ig is (most is aludna de nem hagyom) és este sem volt vele gond. Január óta viszont az esti alvásnál némi hiszti lépett fel.
Fél, nem akar egyedül lenni, a mi szobánkba akar jönni... mindent kitalált, húzta az időt csak ne kelljen aludnia, a végére annyira álmos volt a sírástól, hogy beájult éjjel 11 után.
Szóval január óta inkább ébresztem 3-kor, nem hagyom tovább aludni, így este is könnyebb. Ő is fél 10 körül megy aludni, bár ez nekem nem késő. Esti mesét olvasok, erre alszik el.
Előfordult, hogy este sokáig hisztizett megint, így másnap nem tettem le délben aludni, kihúzta este 7-ig, 8-kor már aludt.
Kisfiam 2 éves. Reggel viszem a tesót oviba, úgyhogy fél 8-kor kénytelen vagyok ébreszteni. Ez nagyon nem tetszik, aludna még, hétvégén 9-ig simán horpaszt.
Ebéd után fél 1-1 körül viszem aludni. Nem alszik el egyből, még játszik a kiságyban. 1/2-1 órát alszik, szerintem ez nem valami sok.
Mi este 8-kor fektetünk, de akkor sem akar egyből elaludni. Játszik a kiságyban, van, hogy sír is, és többször be kell hozzá menni. Igen, nálunk is van, hogy 9 fél 10, mire elalszik. Ez nekem sem tetszik, mert reggel meg megy a hiszti, hogy nem akar felkelni. De nem tudom én sem, hogy mit lehetne tenni. Ha valaki tudja a tutit, én is kíváncsian várom.
Májustól megyek vissza dolgozni, még korábban kelünk majd, már előre félek mi lesz. Ráadásul akkor sokáig világos van, tehát nem hiszem, hogy nagyon hamar el tudna este aludni.
2,5 éves a fiam,hát ő nappal aludna sokat ha engedném.Nálunk így néz ki egy nap.
Reggel kb 7.30-8.30 között kel,de van hogy én ébresztem.
Ebéd után kb 12.30-13.00 körül alszik,nahát itt vannak a gondok,mert ha nem ébreszteném ki tudja meddig elaludna,de legkésőbb 15.00 kor ébresztem,ilyenkor mindíg nagyon hisztis sajnos,de ebben rám hasonlít!
Este viszont megy a harc,mostanában már 22.00-23.00 körül
alszik el nagy nehezen :( Nem tudok vele mit kezdeni,volt már hogy nem aludt nappal de ha hiszed ha nem akkor sem aludt el este hamarabb esetleg csak fél órával,az meg núdli,ráadásul tiszta nyűg volt,tehát látom rajta hogy még kell neki a nappali alvás!Most még annyira nem zavar,de ha oviba megy úgyis át lesz variálva a nap.Ezzel kapcsolatban kérdeztem a védőnőnket hogy mi lenne ha már most korán kelteném,de azt mondta hogy ne bolygassam még most meg a napirendjét mert lehet majd ő átáll magától szépen még addig.
Mi ugyanebben a cipőben járunk,10-fél 11 hogy elalszanak este.Délben alvás 2- ig,reggel 8-9 ébresztő.
Ezek a gyerekek már nem fáradnak el az otthonlétben,bármit is csinálunk velük,nem elég már nekik az az inger(mivel megszokott ingerek,és ezekben nem fárad el annyira az idegrendszere),amit mi nyújtunk a számukra.Ezért van a késői elalvás este.Legalábbis,én így gondolom,mivel a múltkor mesélte egy apuka a játszón,a kislánya mikor még otthon volt az anyjával,éjfélkor aludt el nagy nehezen,mióta bölcsibe jár,azóta már 7 kor horpaszt.Abban reménykedek,hogy nálunk is így lesz majd,szerintem talán nálatok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!