Adjatok tanácsot alvás ügyben, mert megőrülök! Miért nem alszanak rendesen?
3 és 5 évesek. Minden áldott nap, minden egyes este és délben megy a vita a kiabálás a szemtelenkedés. Este meseolvasás után jóéjpuszi,addig rendben van. eltelik 10 perc és onnanstól kezdve rohangálnak. Ilyenkor jön a fenyegetés, amit tudnak be is tartom. De sz@rnak rá. Kiröhögnek. Utána jön a bünti, kirakom a nappaliba aludhat ott. Visít akármelyikről is legyen szó. Lenyugszik újra jóéjt, megígérik, hogy jók lesznek , 5 perc múlva már röhögve rohannak ki. Na ekkor jön hogy eleresztem a hangom. Megint ügyesen csend 5 percig és utána újra vagy szétszedik a szobát, kapcsolgatják a villanyt. Ekkor már 10 óra is elmúlt. Na ekkor jön egy egy kisebb pofon időnként, elnézést azoktól akik ellenzik, de itt már tehetetlen vagyok és dühös :( És ekkor alszanak. Azért nem kapnak minden este, félre ne értsetek, de békében sosem alszanak. Minimum a kiabálásig elmennek.
Most pl. 1 óta csinálják, pedig álmosak, 5:30 kor ébredtek. És már 3 óra. Beígértem ha szépen alszanak, kimegyünk alvás után. Az első kirohanásuk után mondtam, hogy ezt eljátszottátok, na ezért üvöltöttek 1 órát, és folytatódik a szemtelenkedés.
mondjátok meg mit tegyek. Őszintén megmondom szétvet az ideg.
Te akkor nagyon ügyes vagy. Biztos gond van velem is. Nem mondtam , hogy nem!
Eleven gyerekekről van szó az tény. De alapjában véve szót fogadnak. Nem mindig egyszerű, de máskor nincs ilyen komoly gond. evésnél szokott. de akkor elküdöm az asztaltól. a következő étkezést már szépen végigüli. Itt megbírom őket "fogni" , de az alvás az mumus.
Lehet hisztizek...kimerít a dolog. Minden ismerősömnél olyan flottul mennek a dolgok én meg csak kínlódok ráadásul egyedül!
Minden alvás előtt olvasok nekik, azt hiszem írtam is!
Mivel nagyon korán ébrednek, valószínű túlpörögnek már, mire ebéd utáni alvás következik. Próbáld meg előbb letenni őket aludni, hozd előrébb az ebédidőt. Akár fél 12-kor is ehetnek (mint az oviban) és akkor hátha... És ha délben korábban elalszanak, akkor este is előbb fáradnak.
Agyilag is fáraszd le őket, ne csak fizikailag!
Ne foglalkozz a rosszaló megjegyzésekkel, mert ezt csak az tudja milyen akinek ilyenek a gyerekei.Sajna nem napi szinten de nálunk is ez megy.Főleg a nagyobbik(nekem ő is kicsi még)DE kiborító, hogy már alapjáraton nem is tudok beszélni.:-(
Azt sem tudja az ember mitcsináljon hogy jó legyen......
Próbáld meg hogy miután ágyba kerültek ti is feküdjetek le minden villany le,
tv-t ha kell húzzátok ki hogy ne kapcsolhassák be,
ha kijönnek ne reagálj rá ha hozzád mennek lassan mint aki félkomás kelj fel és 1 szó nélkül vidd őket az ágyukba, simogatás és kijössz.
Elszaladnak, kiabálnak ne menj utánuk ne szólj csak feküdj vissza ha nincs közönség nincs műsor.
A legnehezebb hogy megőrizd a nyugalmad ne kiabálj, ne fenyegesd, ne vigyél vizet, ha sírnak hogy fáj a lábuk ne menj be hozzájuk tudom nehéz de minél kevesebb az inger annál gyorsabban unják meg a dolgot, 1-2 hétig ismételgetni kell de ha kitartasz hamar megszokják az új rendszert.
Köszönöm a válaszokat! Hát egyelőre nem tudom hogy lesz, de hogy így nem jó az biztos. Oké, tény a nagyfiam eleve nehezebben kezelhető. De ezzel nincs letudva. Vele megvannak mindennap a köreink. De az alvás ami tragédia.
Sajnos nem tudom korábban letenni őket, mert az oviban 1-kor végeznek az ebéddel, tehát fél 2 mire hazaérünk. 2 mire ágyba kerül. Abban biztos vagyok hogy túl van pörögve akkorra, hisz korán kel.Amikor itthon van, megpróbálom már 1-kor ágyba tenni, hamarabb nem akarom, mert akkor teljesen felborul az a minimális rendszer is ami volt. A kicsinek így is nehéz volt a déli alvásról átszokni arra, hogy 2-kor aludjon.
Kipróbáltam régebben, hogy én is lefeküdtem este, félhomály stb ahogy írod, ezzel az volt a gond, hogy egyszerűen "meghaltam":20 perc majdnem alvás után képtelen voltam felkelni és dolgozni.
egyébként az ő szobájukban nincs tv, azt nem Kapcsolgatják, csak a villanyt, meg pl este az ágyneműtartójukból mindent szanaszét dobáltak.
Most befeküdtem hozzájuk, megvártam hogy a kicsi elaludjon és kijöttem.A nagyot már nem vártam meg, mondtam aludjon. Csak ilyenkor olyan nehéz visszazökkeni az életbe, mikor én is majdnem elaludtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!