Anyukák, én ezt már nem bírom, segítséget kérek szépen tőletek. Van egy 2,5 éves kislányom és egy 7 hónapos kislányom. A nagyobbik kislányom nem alszik, de miért?
Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-)
En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir,mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!
- Ha anyagilag úgy álltok, akár fél napra, ha nem is egészre adjátok be magánbölcsibe a nagyot.
- Vagy kérd a család segítségét, hogy vigyék el a nagyot pár órára, amikor csak tudják, hogy tudj egy kicsit pihenni.
- Nem tudom a párod mennyit dolgozik, de ő is nagyobb részt vállalhatna átmenetileg a gyereknevelésből.
- Nincs testvérbabakocsitok? Nem maradna meg a nagyobb kislány benne? Nekem a 2 évesen ott tud jót aludni.
Az lenne a legnagyobb segítség még, ha egyszerre tudnának aludni. Talán hogy otthon vagytok, igazán el sem fárad a nagy, ezért sem alszik napközben. Én most tettem vissza a rácsot a kisfiam ágyára, mert este fél10-10-ig is elszórakozott, mire elaludt. Most újra fél9-9-kor alszik el. Ha van rácsoságyatok, altasd abban nappal. Nálunk első este volt 10 perc sírás, azóta szépen benne marad és elalszik benne. Sosem hagytam sírni, de mostmár olyan okosak, ha akarják megértik a dolgokat, de azért próbálkoznak pl. sírással. Szóval legyél egy kicsit szigorúbb a naggyal.
Vagy nem tudom a mesék mennyire érdeklik a nagyot, nálunk ha fáradt, nyűgös, akkor teszek be neki mesét, addig fekszik egy kicsit, azzal is pinen. Bogyó és Babóca, Gyerekdalok és mondókák, Postás Pat, ezek a kedvencei és volt, hogy el is aludt mesenézés közben.
Gondolom mennyire nehéz neked, én egy kisgyerek mellett is nagyon kimerültem ebben a 2 évben, én második gyerekre nem is merek gondolni.
Nagyon köszönöm nektek a válaszokat, aranyosak vagytok! Igazából volt testvérbabakocsink, 2 hónappal ezelőtt adtuk el,de hasznos volt nagyon, csak a nagyobbik inkább sétált már mellette.Volt idő, hogy benne aludt mindkettő ebéd után,én meg sétáltam.Szerintem depis is vagyok a négy fal között és már kedvem sem volt semmihez, de ma összeszedtem magam, elmentünk sétálni a pici aludt egy kicsit a nagyobbik pedig kismotorral jött mellettünk.Mire hazaértünk mondta is, hogy"jajj, de elfáradtam" :-) kíváncsi leszek, hogy mennyit fog így aludni.Egyébként ma 4.35-kor sétált át a nagyobbik, aztán 40 perc múlva, majd 6kor reggel, akkor már keltünk is.Szerintem addig nem is aludt, azt mondta, hogy sötét,sötét...pedig egy micimacis ledes éjjeli fény van is bent a szobájában,mert szerintem fél a sötétben.
A testvérrel kapcsolatban, pedig én is bevonom mindenbe, segít, és próbálok vele lenni, amennyit csak tudok, a pici még annyira nem érzi meg, szegénykém.A tesó érkezése nagyon megviselhette a nagyobbikat,illetve amikor odavoltam a kórházba...azóta mindig sí, ha csak egy picit is, de sír, ha bárhová elmegyek itthonról. Igen, a párom segít, de nekem kellene kimozdulnom, csak hát az önbizalmam a béka se...e alatt van....majdcsak jobb lesz, jöjjön már a jó idő!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!