Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, én ezt már nem...

Anyukák, én ezt már nem bírom, segítséget kérek szépen tőletek. Van egy 2,5 éves kislányom és egy 7 hónapos kislányom. A nagyobbik kislányom nem alszik, de miért?

Figyelt kérdés
A nagy reggel fél6 és 6 között kel reggel,ezáltal a kicsi is felébred.Reggel ellátom mind a kettőt.Onnantól kezdve a nagyobbik nyűgös, kedvetlen, nem hajlandó játszani semmit, csak ül az ágyon meg néha motorozik 1-2 -t és állatira álmos,de nem alszik.Mire ebédelünk, addigra már annyira álmos....megebédel a család, majd fél1-1 között lefekszünk.Eddig a nagyobbik az ágyában napi 20-30 percet aludt.3-4 hónap után,már idegileg kibuktam és az ebéd utáni alváshoz magam mellé vettem, kint aludtunk a kanapén 1 óra megvolt.De ez csak 4 napig tartott.Már az utóbbi napokban megint nem alszik.ezáltal a kicsi is felébred.Ő is nyűgös,hisztis.A nagyobbik délután fél5-től ismét olyan,mint délelőtt...majd 8-9 között elalszik.Az egész este nyűglődés és én ettől már kivagyok nagyon,úgy érzem depis is vagyok már, a sírógörcs kerülget,meg állatira beidegelem magam.Mit tegyek anyukák,kétségbe vagyok esve......;-˙( Ja és ilyen rossz időben ki sem tudunk mozdulni, kedvem sincs semmihez,nem tudok örülni semminek. Ha netán elmegyünk sétálni itt a környéken,akkor a nagyobbik szinte csak vonszolja magát,mert hát fáradt.a belváros, ahol nyüzsgés van 30 percre van, tehát a rövid séta alatt még emberekkel sem találkozok....amikor dolgoztam, akkor napi több száz emberrel találkoztam,beszélgettem,stb......
2012. febr. 21. 14:45
 1/6 anonim ***** válasza:
Szegényke, nem irigyellek, valóban nehéz lehet. Nincs lehetőséged a kicsit külön helyezni, hogy legalább ő aludjon? Vagy nagylányt mamihoz vinni, esetleg apával mesét nézni, más napirend? Nem irtad, nagylány miért nem alszik? Esetleg tudatosan nem akar? Akkor lelki dolog, amin segíteni kell neki, vagy csak már más napirend kéne neki, mint a kicsinek, ez amit most csinálsz vele, nem köti le, és össze-vissza van, nincs meg a saját ritmusa, a kicsi ritmusához ő már túl nagy?
2012. febr. 21. 15:05
 2/6 anonim ***** válasza:
48%

Szia. Nalunk a fiuk ugyan ennyi idosek. :-)

En igy csinalom, h lefektetem fel 1-kor mindegyiket, es ha sir,mert nem akar aludni, akkor is hagyom az agyaban. Megmondom neki, h hiaba sir, mert 2-ig akkor is itt fog lenni, ha tetszik ha nem. Valahogy mindig elalszik, olyan 3korul ebred. Probald meg, hogyha felkel, akkor nem veszed ki az agybol, hanem betakargatod, adsz neki egy puszit, es megmondod, h meg egy picit aludjon, mert felkelti a tesojat. Vagy adj be az agyaba egy jatekot, konyvet, vmit, hatha beleun, es tovabb alszik. Reggel nalunk is korankelok, de en odaveszem magunkhoz a nagyot, akkor a kicsi tud meg aludni, o meg csunyan mondva le van ejtve. :-) vagyis fekszik mellettunk, en meg alszok, vagy visszaalszik, vagy bekapcsolha a meset. Sajnos tobbet nem tudok segiteni, kitartas, en is mar nagyon unom az egeszet, kepviselokent napi tobbszaz emberrel tslalkoztam en is, egesz nap kint voltam, autokaztam, stb, most meg semmi. Nagyon rossz tenyleg!! De kitartas, csak lesz jobb is!

2012. febr. 21. 15:09
 3/6 anonim ***** válasza:

- Ha anyagilag úgy álltok, akár fél napra, ha nem is egészre adjátok be magánbölcsibe a nagyot.

- Vagy kérd a család segítségét, hogy vigyék el a nagyot pár órára, amikor csak tudják, hogy tudj egy kicsit pihenni.

- Nem tudom a párod mennyit dolgozik, de ő is nagyobb részt vállalhatna átmenetileg a gyereknevelésből.

- Nincs testvérbabakocsitok? Nem maradna meg a nagyobb kislány benne? Nekem a 2 évesen ott tud jót aludni.

Az lenne a legnagyobb segítség még, ha egyszerre tudnának aludni. Talán hogy otthon vagytok, igazán el sem fárad a nagy, ezért sem alszik napközben. Én most tettem vissza a rácsot a kisfiam ágyára, mert este fél10-10-ig is elszórakozott, mire elaludt. Most újra fél9-9-kor alszik el. Ha van rácsoságyatok, altasd abban nappal. Nálunk első este volt 10 perc sírás, azóta szépen benne marad és elalszik benne. Sosem hagytam sírni, de mostmár olyan okosak, ha akarják megértik a dolgokat, de azért próbálkoznak pl. sírással. Szóval legyél egy kicsit szigorúbb a naggyal.

Vagy nem tudom a mesék mennyire érdeklik a nagyot, nálunk ha fáradt, nyűgös, akkor teszek be neki mesét, addig fekszik egy kicsit, azzal is pinen. Bogyó és Babóca, Gyerekdalok és mondókák, Postás Pat, ezek a kedvencei és volt, hogy el is aludt mesenézés közben.

Gondolom mennyire nehéz neked, én egy kisgyerek mellett is nagyon kimerültem ebben a 2 évben, én második gyerekre nem is merek gondolni.

2012. febr. 21. 22:26
 4/6 Florin válasza:
Két gyermekkel nem könnyű. Nekem a nagy 5 a kicsi 2 éves. Amikor a kicsi megszületett úgy csináltam, hogy a nagyot bevontam a kicsi gondozásába: fürdésnél simogathatta, peluscserénél krémezhette, így nem maradt ki semmiből. Amikor a kicsi aludt mindig játszottam a naggyal, persze valami csöndes játékot, de érezte, hogy akkor csak ő vele volt foglalkozva. Így amikor alvásra került a sor nem volt akkora hiányérzete. Szerintem azért nem akar aludni, mert hiányzol neki, eddig csak ő volt, most meg itt a tesó, osztozni kell anyán. Ezenkívül mindig igyekeztem a saját igényeiket figyelembe venni. Szerintem semmi gond nincs azzal, ha néha összebújtok. Viszont a friss levegő jót tenne nekik is neked is. Én ügyfélszolgálaton dolgoztam, én is rengeteg emberrel találkoztam, beszéltem. Eleinte nagyon nehéz volt, hogy sehol senki csak pelus, sírás... emberrel a mai napig nem nagyon beszélek, de legalább sétálásnál nem vagyunk a négy fal között. Most már beiktatok időnként nagymamit, kerit és pihenek, ha csak egy órát, akkor annyit. Neked is szükséged van pihenésre. Néha az apa is velük maradhat, te meg elmész kávézni a barátnőiddel. Kiegyensúlyozottabb leszel, feltöltődsz. A háztartás meg úgyis megvár, vagy időnként apa, mami besegíthet abba is. Kitartás!
2012. febr. 22. 07:41
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm nektek a válaszokat, aranyosak vagytok! Igazából volt testvérbabakocsink, 2 hónappal ezelőtt adtuk el,de hasznos volt nagyon, csak a nagyobbik inkább sétált már mellette.Volt idő, hogy benne aludt mindkettő ebéd után,én meg sétáltam.Szerintem depis is vagyok a négy fal között és már kedvem sem volt semmihez, de ma összeszedtem magam, elmentünk sétálni a pici aludt egy kicsit a nagyobbik pedig kismotorral jött mellettünk.Mire hazaértünk mondta is, hogy"jajj, de elfáradtam" :-) kíváncsi leszek, hogy mennyit fog így aludni.Egyébként ma 4.35-kor sétált át a nagyobbik, aztán 40 perc múlva, majd 6kor reggel, akkor már keltünk is.Szerintem addig nem is aludt, azt mondta, hogy sötét,sötét...pedig egy micimacis ledes éjjeli fény van is bent a szobájában,mert szerintem fél a sötétben.

A testvérrel kapcsolatban, pedig én is bevonom mindenbe, segít, és próbálok vele lenni, amennyit csak tudok, a pici még annyira nem érzi meg, szegénykém.A tesó érkezése nagyon megviselhette a nagyobbikat,illetve amikor odavoltam a kórházba...azóta mindig sí, ha csak egy picit is, de sír, ha bárhová elmegyek itthonról. Igen, a párom segít, de nekem kellene kimozdulnom, csak hát az önbizalmam a béka se...e alatt van....majdcsak jobb lesz, jöjjön már a jó idő!!!

2012. febr. 22. 09:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia. A 2.valaszolo vagyok. Merre laksz? Nekem is jot tenne egy kis kimozdulas.... :-)
2012. febr. 22. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!