Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amikor beteg a gyereketek,...

Amikor beteg a gyereketek, engedtek annak hogy csak azt egye amit szeret és kér? Nem hasmenős hányós, hanem felsőlégúti vagy egyéb betegségre gondolok.

Figyelt kérdés
4.5 éves fiam itthon van lázas, náthás, köhög még talán a torka is be van gyulladva. (tegnap voltunk orvosnál akkor még nem volt de most fájlalja). A lényeg hogy nagyon rossz evő amúgy is, és csak úgy eszi meg a főzeléket, főtt ételt alaphelyzetben is ha mást nem kap illetve ha utána kap csak édességet (szigorúan valami kicsit csak és csak ebéd után). Így betegen nem tudom eldönteni erőltessem e a rendes ételt vagy engedjek az "ízlésének" ami az alábbi : tészta tésztával (bolognai milánói tejfölös sajtos tészta mákos tészta diós tészta) palacsinta, nudli,derelye, kenyér, vajjal, szalámi párizsi virsli, sült krumpli, krumplipüré. Ezenkívül bármilyen édesség vagy joghurt. Ennyi. Semmi mást nem eszik és ezek egyike sem nevezhető vitamindúsnak, egészségesnek, egy részük még jól meg is terheli a gyomrát. Vagy ez az ilyen lázas betegségeknél nem számít? Kekszet ropit is szívesen enne. Gyümölcsöt, zöldséget abszolút nem. Tehát te engedsz ilyenkor hogy amíg beteg (2-3-4 nap) csak ilyesmit egyen vagy nem?
2012. febr. 22. 13:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
És ha egyszer nem eszik főtt ételt, hanem párizsis kenyeret, az nagy baj? Szerintem nem az. De nem válaszoltál arra, hogy mi van akkor, ha nem engedsz? Akkor inkább nem eszik a gyerek vagy erőlteted a főzeléket?
2012. febr. 22. 13:40
 12/18 A kérdező kommentje:

De nem egyszeri alkalomról van szó hiszen egy betegség nem EGY NAPIG tart legalábbis nálunk sajnos nem, hanem vagy 3-4 nap láz orrfolyás rossz közérzet stb. Ha trükköznék megenné a rendes főtt ételt is ilyenkor is persze nem szívesen de mint írtam máskor SEM eszik meg szívesen semmit a kedvencein kívül. De nem akarom ilyenkor erőltetni rá a rendes ételt mert nem tudom hogy a gyógyulást ilyenkor a rostban vitaminban fehérjében stb. gazdag étel segíti vagy ez ha hagyom hogy 4 napig csak tésztán éljen ( a palacsinta, a nudli, a derelye, a kenyér is mind tészta végülis).

Azért is kérdeztem, hogy esetleg valakinek mondott e valamit ezzel kapcsolatban orvos, vagy mi a tapasztalatotok e téren (mivel a fiam kb. évente 3 szor beteg ebből 2szer lázas csak és 2 éesen volt először beteg életében)

2012. febr. 22. 13:47
 13/18 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok.

Nézd, ha beteg, örülj, ha eszik valamit. Itt most nem az a kérdés, hogy vitamindús-e vagy sem, hanem az, hogy egyen valamit, hogy legyen energiája legyőzni a betegséget. Tükrözzél majd akkor ha nem lesz beteg.

A fiam, ha beteg a folyadékot alig akarja meginni, nemhogy még rendes ételt egye. Amíg lázas addig egye azt amit megbír enni.

2012. febr. 22. 13:53
 14/18 anonim ***** válasza:

A kis fiam mikor beteg volt 3 napig nem evett semmi mást csak és kizárólag egy fél pohár joghurtot. (A betegség egyébként 2 hétig tartott) Ez egész napra elég volt neki. Kérdeztem az orvost is, hogy nem lesz-e baja, és azt mondta, hogy a szervezet érzi, hogy mi kell neki, azt kell adni, ami jól esik. A lényeg, hogy nagyon sokat igyon.

Csak abba gondolj bele, hogy neked is vannak olyan ételek, amiket hiába tudsz, hogy egészséges, de nem eszed meg, mert nem szereted. Mit szólnál, ha lázas lennél, és akkor is csak azt kellene enned, ami nem esik jól.

Ha beteg a gyerek akkor egye azt, ami jól esik.

Szóval a kérdésre a válasz, igen, engedek neki.

2012. febr. 22. 13:59
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyebkent a nagyon egeszsegesnek hitt fozelekek sem egeszsegesek. Szinte az osszes vitamin kifo belole. Csak az asvanyi anyagok maradnak benne, nembeszelve, ugye lisztel surited, es ha mar itt tartunk az sem egeszseges.

Ha tesztat szeretne enni egyen, foleg ilyenkor de akkor adjad a teljes kiorlesut vagy a rozsosat. Igy legalabb te is megnyugszol.

Nekem ezt az orvosunk mondta, mivel az en lanyom is tesztafuggo. A fozelekekbe belese szagol. Eroltetni meg nem akarom, majd megerik ra. En pont ilyen voltam es most mindent megeszek.

2012. febr. 22. 14:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Most őszintén, ha Te beteg vagy egyáltalán van kedved enni, mert nekem nincs!

A lányom 3,5 éves, ha beteg semmit, és ezt értsd úgy, hogy SEMMIT nem eszik, csak és kizárólag teát iszik. Akár 3-4 napon keresztül is képes ezt művelni. Néha a két kezem összetenném, ha krumplipürét magában bele tudnám tukmálni, nemhogy gyümölcsöt meg zöldséget.

Add neki amit enne, ha jobban lesz akkor mehet tovább minden a maga útján. Csinálj neki teát jó sok frissen facsart citrommal, és már gyümölcsadag is megvan.

Jobbulást!

2012. febr. 22. 14:51
 17/18 anonim ***** válasza:

Jó, hogy kiírtad ezt a kérdést, én is ezen gondolkozom pár napja :)

5 és 2 éves fiaim vannak, jelenleg mindketten betegek, a kicsinek mandula-, a nagynak pedig torokgyulladása van.

Szombat óta a kicsi kb. annyit evett összesen, mint máskor 1 nap alatt. A mai kajája eddig egy fél pohár szójajoghurt (mert tejérzékeny), 2 pici szelet kakaós kalács és pár db kölesgolyó. Még a teát sem akarja inni, pedig mézes, friss citromos.

A nagy is csak joghurtot evett reggel, ebédre egy 1/4 tányér zöldségkrém levest, ahhoz meg vagy 1,5 adag pirított kenyérkockát, most meg kölesgolyót ropogtat mellettem és nézi az Őslények országa c. mesét :)

Tegnap tojásleves volt és borsófőzelék párolt csirkemellel, de csak a levest ették meg.

Én megbeszéltem velük, hogy csak most szabad válogatni, amíg betegek, így most engedek nekik. Holnapra valami tésztafélét tervezek én is, mert azt szeretik és amúgy is régen volt már.

Van citrusprésetek? Mert a fiaim nagyon szeretik a narancslevet és azt is imádják nézni, ahogy készül. Persze sima citromfacsaró is jó, csak azzal kicsit macerásabb, de érdemes lenne megpróbálni.

Vagy esetleg gyümölcscentrifugát, azzal zöldséglevet is lehet készíteni.

2012. febr. 22. 15:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Na ez az a kérdés, amin még sose agyaltam. Van egy alapvetően jó evő fiam meg egy rosszabb evő lányom. Normál esetben nincs válogatás, ha eszi eszi, ha nem nem. Amikor betegek, akkor "véletlenül" pont csupa olyasmit főzök, amit nagyon szeretnek, de nem kérdezem, hogy mit szeretnének, azt nem szeretném bevezetni, hanem egyszerűen olyat készítek, amiről tudom, hogy bejövős. De betegen még abból sem biztos, hogy sokat ennének. Kapják a gyógyszert, ugyanúgy kapják a vitaminjukat, mint egészségesen, így nem aggódom magam halálra, hogy megkapják-e a szükséges tápanyagokat. Amúgy bumm, mi van, ha a gyerek 5 napig nem eszik főzeléket? Nem áll meg a világ szerintem....
2012. febr. 22. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!