Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amikor beteg a gyereketek,...

Amikor beteg a gyereketek, engedtek annak hogy csak azt egye amit szeret és kér? Nem hasmenős hányós, hanem felsőlégúti vagy egyéb betegségre gondolok.

Figyelt kérdés
4.5 éves fiam itthon van lázas, náthás, köhög még talán a torka is be van gyulladva. (tegnap voltunk orvosnál akkor még nem volt de most fájlalja). A lényeg hogy nagyon rossz evő amúgy is, és csak úgy eszi meg a főzeléket, főtt ételt alaphelyzetben is ha mást nem kap illetve ha utána kap csak édességet (szigorúan valami kicsit csak és csak ebéd után). Így betegen nem tudom eldönteni erőltessem e a rendes ételt vagy engedjek az "ízlésének" ami az alábbi : tészta tésztával (bolognai milánói tejfölös sajtos tészta mákos tészta diós tészta) palacsinta, nudli,derelye, kenyér, vajjal, szalámi párizsi virsli, sült krumpli, krumplipüré. Ezenkívül bármilyen édesség vagy joghurt. Ennyi. Semmi mást nem eszik és ezek egyike sem nevezhető vitamindúsnak, egészségesnek, egy részük még jól meg is terheli a gyomrát. Vagy ez az ilyen lázas betegségeknél nem számít? Kekszet ropit is szívesen enne. Gyümölcsöt, zöldséget abszolút nem. Tehát te engedsz ilyenkor hogy amíg beteg (2-3-4 nap) csak ilyesmit egyen vagy nem?
2012. febr. 22. 13:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ilyíen esetben engedd nyugodtan, talán abból eszik valamennyit. De lehet, hogy abból sem. A fiam, ha lázas, semmit nem bír enni. Még a kedvenceit sem. Ha mást eröltetnél ilyen lázas állapotban, biztos nem enné meg, de lehet, hogy a kedvenceiből valamennyit enne.
2012. febr. 22. 13:12
 2/18 anonim ***** válasza:
Igen, én engedek. Azt gondoltam először, hogy azt akarod írni, csak édességet enne. De amikor leírtad, hogy miket enne, hát szerintem nyugodtan.... Nálunk simán vannak ezek normál főétkezésre, tehát spagetti, mákos tészta, párizsis kenyér, virsli, krumplipüré husival, joghurt (amúgy egészséges). Azért, mert a zöldséget, gyümölcsöt nem akarja enni, ezeket eheti nyugodtan szerintem.
2012. febr. 22. 13:13
 3/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a te hozzá állásod a lényeg.

Gondolom máskor is van derelye nem csak ha beteg. Na most minden nap csinálsz kb 4 napon keresztül a kedvencét. de ne csak neki mindenki mint máskor ezt eszi ez az ebéd. ennyi. én semmit nem eröltetek a gyerekemnek. ha nemeszik valamit akkor így járt, habár nálunk nincs tejszelet, meg egyéb tömény dolgok. de ha nem akar gyümölcsöt akkor nem eszik.

keksz, ropi nálunk normál de csak délután, ezezk uzsonnai ételek, ahogy ajoghurt, puding vagy más étel is. ha délben nem eszik akkor így járt. de ha kedvencét csinálod ez egész családnak e´szre sem fogja venni.

2012. febr. 22. 13:14
 4/18 A kérdező kommentje:

Ezek mind "üres" szénhidrátok ha úgy nézzük ( a főételeket mondom, nem a joghurtot) szóval így sosem étkezünk hogy 3-4 napig CSAK egyszerű cukor meg szénhidrát tészta tészta hátán mert ez elég egészségtelen lenne...az oviban is egy héten max.2 szer van tészta. nem vagyok ilyen öko-bio-anyu de azért próbálok főzeléket zöldséget gyümölcsöt, rizst, krumplit husit ilyesmiket adni ebédre épp ezért mert annyira rossz evő hogy a déli étkezésen kívül is inkább értéktelen kalóriákat szeret bevinni (kekszecskék, csoki, túrórudi, puding) szemben pl. a kislányomnál ez annyira nem lényeges mert ő reggelire simán megeszi a teljeskiőrlésű müzlit gyümölccsel, tízóraira is gyümit eszik, estére túrót savanyúságot, paprikát paradicsomot tehát más étkezéskor is visz be szénhidráton kívül mást is...

na de szóval az érdekelne hogy nem hátráltatom e ezzel a gyógyulását ha cukrot eszik cukorral...

2012. febr. 22. 13:20
 5/18 anonim ***** válasza:
Ilyenkor örülök, ha eszik egyáltalán. Tegnap tejbegríz volt meg palacsinta, ez volt az óhaj :)
2012. febr. 22. 13:20
 6/18 A kérdező kommentje:
Ja igen a tejbegríz az le is maradt...tegnap nálunk is az volt...
2012. febr. 22. 13:21
 7/18 anonim ***** válasza:
De hát azt írod, hogy krumplipüré (gondolom nem magában, hanem valami husival), párizsis kenyér, joghurt, SAJTOS tészta, ezeket enné. Azért ezek szerintem teljesen normális kaják, meg ha pár napig nem eszik zöldséget, gyümölcsöt, azzal sincs semmi baj. Most őszintén, ha nem engednéd ezeket enni, akkor mi lenne? Vagy nem enne semmit vagy ráerőltetnéd a főzeléket?
2012. febr. 22. 13:26
 8/18 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Szóval az lemaradt, amit feltétlenül akartam írni, hogy ezek normális kaják, nem cukor cukorral.....
2012. febr. 22. 13:27
 9/18 A kérdező kommentje:
de krumpli püré magában nem husival vagy valamivel, csak üresen... a párizsis kenyér meg ugye nem főtt étel.
2012. febr. 22. 13:32
 10/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is mind a két fiam itthon van,a pici 2.hete,múlt héten alig evett valamit,így nem is erőltettem,a héten ketten vannak,a nagyobb jobban szereti a főtt ételt,így minden nap főzők és együtt esznek.

Ők érzik,hogy mi az elég nekik.

2012. febr. 22. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!