Anyósom elég elviselhetetlen, de a gyerek nagyon szereti. Mit lehet tenni?
Kisfiam áprilisban lesz két éves. Már a születése óta megy a vita anyósommal, gondolom, sokaknak ismerős: miért nem teáztattam, így tönkremegy a veséje, miért nem adtam neki főzeléket 3-4 hónaposan stb. Volt, hogy a fülem hallatára mondta az akkor 4-5 hónapos babának, hogy "Hagyjanak csak egyszer itt a szüleid, majd adok neked mindenféle finomságot." Természetesen nem hagytuk, többek között azért, féléves koráig csak szoptattam.
Közben telt az idő, a gyerek növekedett, hallgattuk, hogy az én főztöm rossz, a kisfiamnak csak az ízlik, amit a mama főz, hogy meg fog fázni, ha a 25 fokos lakásban (nem tudok vele mit csinálni, panel) nincs rajta pulcsi, meg milyen szívtelenek vagyunk, hogy ha éjjel felsír, nem "finom meleg kakaóval" altatjuk vissza. Rendszeresen összevesztünk, aztán persze kibékültünk mindig. A férjem mindig az én pártomat fogta, és főleg én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy jöjjön csak anyósom újra és újra, hiszen a kisfiunk annyira szereti.
Tényleg szereti. Kacagva szalad elé, ha itt van, csak vele szeretne játszani, ölelgeti, puszilgatja. Ezért aztán, ki tudja, milyen megfontolásból, most rábíztuk a hétvégére.
Az még elmegy, hogy éjjel kakaóztatta a gyereket meg egész nap mindenfélével tömte, egy-két naptól nem lesz semmi baja. De amikor hazaértünk, a kisfiam valami pitiáner dolgon elkezdett hisztizni (kétévesen ilyesmi azért előfordul), anyósom rákezdett, hogy bezzeg amíg vele volt, milyen nyugodtan viselkedett, bezzeg ahogy meglát minket, máris sírva fakad, és hogy idegbeteget nevelünk belőle, mert az övéi ilyet soha nem csináltak. Iszonyatos összeveszés persze megint.
Én nem akarom egy darabig látni ezt a nőt. A férjem szintén. De a kisfiam azóta hordozza körbe-körbe a papucsát a lakásban (nem élünk együtt, de van nálunk is papucsa), és mondogatja, hogy "mama, mama".
Mit gondoltok? Ennyi miatt meg lehet fosztani egy gyereket a nagymamájától? Hiszen szereti, de attól félek, hogy később is így folytatja, teljesen ellenünk próbálja majd hangolni.
persze hogy vannak hasonlóságok, de nem ugyanaz.Ahogy a világ váltzik úgy a gyerek nevelési szokások is.
Vagy inkább az nem tetszik hogy anyósod mellett is szólnak érvek.
Dehogyis nem tetszik. :) Egyáltalán nem szeretném őket eltiltani egymástól, imádja az unokát, és ez most kb. élete egyetlen értelme. Ezért gondolkodom olyan megoldáson, ami mindenkinek (őt is beleértve) megfelelne.
Köszi még egyszer mindeninek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!