Szerintetek egy két éves gyerek tudhatja ezeket?
Saját neve(kereszt+vezetéknév)
apja anyja neve
hány éves
hol lakik(település neve)
1től 7ig önnálóan számolni
5szin felismerése.
szerintem ezek nem nagy dolgok.
pl lányom meglepö de 16 hósan ha mondom neki hozza a kék kockát akkor nem a pirosat hozza. hogy véletlen nem tudom, de már többször megfigyeltem hogy mindig jó színt fog meg.
1-7-ig elszámol nem azt jelenti hogy tudja a külömbséget 1 és 7 között. bizotsan nem tud rámutatni a 7 pöttyös kártyára vagy a 3 pöttyös kártyára.
minden többi meg csak tanulás. ahogy megtanulja melyik a kutya úgy eltud számolni 7-ig de nem tudja hogy mit is jelent 7.
egy gyermek azt tanulja meg amit te megtanítasz neki. habár van érdeklödés kör is, de kicsi korban még te vagy az egyetlen példa, és minden olyat megtanul amit te mutatsz neki. pl vannak kisfiuk akik 3 évesen az összes autó márkát, és típust tudják és megtudják külömbözötetni, vagy olyan 4 éves kislán yaki akár 100 madárt is meg tud külömböztetni.
ezek nem zsenik, csak egyszerüen a szülök kiterjedve válaszolnak a kérdésre. pl elmegy egy autó és apuka rögtön rávágja hogy egy Audi A8 a gyermeknek legközelebb már igényelni fogja hogy apuka ne csak autót mondjon hanem a nevét is.
ugyan így a madárfajokat ismerö lánynál is. egyszerüen mikor sétálnak a madarakat jól ismerö anyuka minen madarat megnevez, pl ott a cinke, ott a rigó.
az én lányomnak én cska madarat mondok, mert kb 5 madarat tudok megkülömböztetni.
Szóval ha te többször elmpondod és megdicséred ha kimondja a nevét, lakcímét, elmondja a számokat ez lesz az érdeklödési köre,és megtanulja nagyon hamar.
ha könyvet nézve kb 2 hétig mutogatod neki néha néha a betöket egy idö után elkezdi érdekelni, majd megtanulja és 3-4 évesen akár már olvasni is tudna.
Van amelyik tudja van amelyik nem.Csak az tudja amelyik már tud beszélni.
Nekem 2 éves a legkisebb,de csak szavakat mond,viszont napról-napra egyre többet s egyre ügyesebb.Viszont láttam már olyan kislányt,aki a napokba töltötte be a másfelet s folyékonyan beszélt ,mint mi.Na gondolom csak ilyen gyerekek tudják ezeket!
4 gyerkőc anyukája
1-7-ig elszámol nem azt jelenti hogy tudja a külömbséget 1 és 7 között. bizotsan nem tud rámutatni a 7 pöttyös kártyára vagy a 3 pöttyös kártyára.
5ig tudja a számokat hogy mit jelent.ha 3répa van az asztalon akkor mondja hogy 3.ha 4macija van és megkérdezed hány macid van mondja hogy 4.
ha elébe rakok 7 dolgot megszámolja de ránézésre nem mondja meg hogy az 7.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!