Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek egy két éves...

Szerintetek egy két éves gyerek tudhatja ezeket?

Figyelt kérdés

Saját neve(kereszt+vezetéknév)

apja anyja neve

hány éves

hol lakik(település neve)

1től 7ig önnálóan számolni

5szin felismerése.

2012. febr. 21. 08:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Fiam 26 hónapos, és a színek kivételével tudja (mond színeket is, de gyakran téveszt).

Illetve a mi nevünkből csak a keresztnevet mondja, nem tudom, ez számít-e?

Viszont a 3 nagyszülő keresztnevét is tudja.

2012. febr. 21. 09:33
 12/26 anonim ***** válasza:
Simán tudhatja, az enyém is tudta, a barátnőm kislánya is, de az sem probléma, ha még nem. Egyrészt attól is függ, hogy a szülő mit gondol fontosnak, mert hát az a gyerek, akivel a szülő nem tanítja meg pl. hogy hol lakik, ugyan honnan tudná? De nem is kell tudnia még, attól lehet pont ugyanolyan okos az a kisgyerek, mint amelyik tudja. Ha még az oviban se kezdi megtanulni, az gáz szerintem, de addig semmi problémát nem látok.
2012. febr. 21. 09:43
 13/26 anonim ***** válasza:
Tudhatja abban az esetben ha a feltett kérdésre egyértelműen válaszol. Mondok egy ellen példát amikor nem tudja és szerintem csak betanították a gyereket. Egy ismerősöm is "megtanított" a kislányának neveket, adatokat. Rettenetesen büszke volt rá, hogy milyen okos. Dicsekedett is hogy amikor a doktor néni megkérdezte, hogy hogy hívják a gyerkőc elkántálta a nevét születési idejét lakcímét mindent amit tudott.
2012. febr. 21. 09:51
 14/26 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam tudta ezeket. 2 évesen már folyékonyan beszélt, minden színt felismert, tudta a mi teljes nevünket, a nagyszülők keresztnevét, saját nevét, címét.

Számolni még szerintem nem tudott, de felsorolta a számokat.

Akkor kezdte a bölcsit és teljese el voltak tőle ájulva a gondozónők. Egyik nap azon csodálkoztak, hogy használja az előtt, mögött, alatt stb. szavakat és tudja értelmezni is őket, másik nap, hogy ragozza a személyes névmásokat, harmadnap meg azon, hogy felismeri a színeket (konkrétan emlékszem egy rózsaszín fésűt nevezett a nevén). Szóval egyáltalán nem ez a jellemző, a többi gyerek éppen hogy elkezdett beszélni ebben a korban.

Most 3 éves, még mindig előrébb jár a kortársainál, de már nem sokkal, szépen utolérték.

2012. febr. 21. 10:13
 15/26 anonim ***** válasza:

Lányom másfél éves kora óta tudja az apja és a saját nevét, az enyémet úgy, hogy vezetéknév, de a keresztnevem helyett anyát mond.

Soha nem mondtuk neki, hol lakik, 6-ig számol, a színeket ismeri.

2012. febr. 21. 10:15
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
persze hogy tudhatja.De most nem értem a kérdésed.csodálkozol vagy dicsekedni akarsz?
2012. febr. 21. 10:31
 17/26 A kérdező kommentje:

Beszélgettem néhány anyukával,szokásos kinek a gyereke miket tud miket nem és nem hitték el hogy az enyém ezeket tudja.Kissé rosszul esett mert egyáltalán semmi okom arra hogy hazudjak.

Ő ilyen minden érdekli mindent kérdez én csak válaszolok,igy tanulta meg a szineket is meg sokmindent.nem leülünk és tanulunk csak egyszerüen kérdez és kérdez megállás nélkül.A számok egy mondoka alapján kezdték érdekelni.

Nem tartom a gyerekem különlegesnek,ő egyszerüen ilyen és kész.

2012. febr. 21. 10:51
 18/26 anonim ***** válasza:
83%

Már megint egy ilyen kérdés: dicsekedjünk,kinek a gyereke okosabb? Hát, nyertél. Tuti felveszik majd az orvosi egyetemre.

Az én fiam 2 éves, és még csak 10-15 szót mond, nemhogy azt, hogy hol lakik. És ma voltunk a védőben státuszon, és korának megfelelően fejlett gyermeknek lett titulálva. Szóval nem fogyatékos, és nem buta.

2012. febr. 21. 11:10
 19/26 A kérdező kommentje:
11:10es látom nem érted a lényeget...
2012. febr. 21. 11:11
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
16 os vagyok.nem hiszem,hogy azt gondolják,hogy hazudsz hanem hogy kicsit ráteszel a dolgokra mint az anyukák 90%.és én most itt nem csak az általad leírt dolgokról beszélek de 3 év múlva az anyukák nagy részének már 10 hónaposan ment a babája.érted mire akarok kitérni.de ha te tudod hogy ezeket tudja akkor örülj neki,bár én nagyon nem szeretem a produkáltató anyukákat mond már meg kicsim a néninek ezt meg azt.de hát nem vagyunk egyformák.egyébként szerintem sok gyerek tudja azokat amiket írtál.
2012. febr. 21. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!