Szerintetek egy két éves gyerek tudhatja ezeket?
Saját neve(kereszt+vezetéknév)
apja anyja neve
hány éves
hol lakik(település neve)
1től 7ig önnálóan számolni
5szin felismerése.
Fiam 26 hónapos, és a színek kivételével tudja (mond színeket is, de gyakran téveszt).
Illetve a mi nevünkből csak a keresztnevet mondja, nem tudom, ez számít-e?
Viszont a 3 nagyszülő keresztnevét is tudja.
Az én kisfiam tudta ezeket. 2 évesen már folyékonyan beszélt, minden színt felismert, tudta a mi teljes nevünket, a nagyszülők keresztnevét, saját nevét, címét.
Számolni még szerintem nem tudott, de felsorolta a számokat.
Akkor kezdte a bölcsit és teljese el voltak tőle ájulva a gondozónők. Egyik nap azon csodálkoztak, hogy használja az előtt, mögött, alatt stb. szavakat és tudja értelmezni is őket, másik nap, hogy ragozza a személyes névmásokat, harmadnap meg azon, hogy felismeri a színeket (konkrétan emlékszem egy rózsaszín fésűt nevezett a nevén). Szóval egyáltalán nem ez a jellemző, a többi gyerek éppen hogy elkezdett beszélni ebben a korban.
Most 3 éves, még mindig előrébb jár a kortársainál, de már nem sokkal, szépen utolérték.
Lányom másfél éves kora óta tudja az apja és a saját nevét, az enyémet úgy, hogy vezetéknév, de a keresztnevem helyett anyát mond.
Soha nem mondtuk neki, hol lakik, 6-ig számol, a színeket ismeri.
Beszélgettem néhány anyukával,szokásos kinek a gyereke miket tud miket nem és nem hitték el hogy az enyém ezeket tudja.Kissé rosszul esett mert egyáltalán semmi okom arra hogy hazudjak.
Ő ilyen minden érdekli mindent kérdez én csak válaszolok,igy tanulta meg a szineket is meg sokmindent.nem leülünk és tanulunk csak egyszerüen kérdez és kérdez megállás nélkül.A számok egy mondoka alapján kezdték érdekelni.
Nem tartom a gyerekem különlegesnek,ő egyszerüen ilyen és kész.
Már megint egy ilyen kérdés: dicsekedjünk,kinek a gyereke okosabb? Hát, nyertél. Tuti felveszik majd az orvosi egyetemre.
Az én fiam 2 éves, és még csak 10-15 szót mond, nemhogy azt, hogy hol lakik. És ma voltunk a védőben státuszon, és korának megfelelően fejlett gyermeknek lett titulálva. Szóval nem fogyatékos, és nem buta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!