Őszintén! Mennyit tévézik a gyereketek egy nap?
Őszintén 3 éves korukig egyáltalán nem néztek tévét. Utána iskolás korukig csak video-t, DVD-t, talán háromnaponként 1 mesét.
iskolás korukban nézhettek tévét, de csak olyan filmet, amit megkérdeztek és a híreket velünk.
Ma már kamaszok, de napi 1-másfél óránál többet (1 film) ma sem néznek tévét, délután edzéseik vannak, utána közös vacsora, este megnéznek 1-1 filmet, ha akarnak. (Mindháromnak van a szobájában tévé, DVD)
A férjem és én se nézünk tévét, csak híreket és olyan filmeket, amit kiválasztok az újságból.
Én soha nem hazudnék a gyerekemnek ("elromlott") megmondanám, hogy nem szabad. Amikor a nagyobbak már megnézhettek egy mesét, a kicsinek ugyanúgy megmondtam, hogy neki még nem szabad, addíg meséltem neki. Semmi gond nem volt.
Nah igen a tv átka,anyum is így csinálta...ha már sok voltam(pedig csendes gyerek voltam),akkor be a tv elé,aztán már én kértem a tv-t és végül most ott tartok h 20 éves fejjel szinte egész nap megy.Nézek ezt nézek azt,mert minden érdekes,sok sok sorozat megy,meg ugye a filmek...jó persze ha nincs uncsi akkor nem nézem de amúgy tényleg egész nap megy és meg is ltszik,sötétlila csíkok vannak a szemem alatt...
Szóval ha jót akarsz a gyereknek,most szoktasd le,vidd ki a szabadba,most jó idő van,van strand,játszótér én élvezném is hogy mehetek játszani(am hintázni tök jó ég felnőtt fejjel is),vinném ide oda,csak ne üljön a tv előtt.Ha meg szünet kell neked akkor add le nagyihoz apához vagy ha nem érnek rá akkor játszóházba add be arra a kis időre.Nem árt a tv ha 1-2 órát ott ül az ok,de inkább dvd,de ne egész nap,az sem jó,így meg rászokik.Tnyleg nem jó így,de én nem akarok okoskodni,nem szólok semmit
3,5 éves a gyerek, nem szereti a TV-t. Néha kéri reggel (ha még kómában van), hogy a meséset kapcsoljam be (mesecsatorna), de csak néz ki a fejéből :-).
Néha (pár naponta) kér egy kis DVD-zést, ekkor megnéz egy 5-10 perces mesét. Régebben a Shrek volt az egyetlen, amit megnézett, ezt DVD-ről, azt tudta nézni tovább, akár fél órát, egy órát is, de utána már nem kötötte le, játszani kezdett mellette, de ne kapcsoljam ki, mert ő nézi! (Közben a babájával játszott...) Mostanában nem kérte, szerintem elfelejtette, hogy olyna is van...
Nagyon jól eljátszik egyedül, a babájával szituációzik(azaz eljátsza vele az aznap történteket, csak ő az anyuka, ő neveli a babát, aki rosszalkodik és nem figyel oda és stb...) én azt csinálok mellette, amit akarok (fürdés, kisebb gyerekek, takarításban segít.
Szerintem vondd be, mindenbe be lehet! Takarításkor ő is kap szivacsot és törölgeti az asztalt meg a széket. Fürdéskor ott van velem a fürdőben és mesél meg én is mesélek neki, egyszerűen beszélgetünk. Teregetni is segít (bár így tovább tart egy picit :-)).
És így megszokja azt is egyben, hogy segít neked, természetes lesz neki, nem "munka, kötelesség".
Nálam mindig be van kapcsolva a tv mert nem tudok tv nélkül meglenni ez kis koromban is igy volt.
Ugyhogy ha érdekli akkor nézi, ha nem akkor nem is figyel rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!