3 éves kisgyermeked hány részes puzzle-t tud kirakni egyedül?
A 3 éveseknek kb a 12 darabosak valók, általában.
És vannak a kivételek, mint az én lányom is (decemberben volt 3 éves), ő imád kirakózni, karácsonyra 48 darabosat kapott, simán kirakja, elbíbelődik vele, de nagyjából 20 perc alatt megvan. A 20-30 darabos itthoni kirakókat kb 5 perc alatt elintézi.
Ha idegen helyen vagyunk, és új kirakót lát, abban először segíteni kell neki, de az itthoniak gyorsan mennek.
De szerintem ez nem általános, az én lányom ilyen nyugis fajta, szeret szöszmötölni.
Nekünk ilyen van, nem a Verda a lényeg, hanem egy dobozban többféle kirakó, ha már nagyon megy, az egészet össze is lehet keverni.
Nálunk nagy sláger, igaz nem nekünk van, hanem egy barátjának, de a fiam azonnal odaül, és kirakja őket, ha ott vagyunk.
A kisfiamnak egy nagy doboz Thomasos van, amiben 10 különböző méretű kirakó van együtt. Valami ilyesmit vegyél szerintem, akkor lehet folyamatosan adagolni a nehezebbeket. Szerintem ne adj neki hirtelen sokkal bonyolultabbat, mert elveheti a kedvét.
A kisfiam egyébként a 24-eset szereti, de az ismerős többdarabosakkal is elboldogul. Ha újat lát, segíteni kell neki.
Ő most 3,5 éves.
2.vagyok
Amikor én a 48 darabosat vettem a lányomnak, direkt olyat vettem, ami "ketté lehet bontani": egyik oldalon áll a Minnie, másikon pedig Mickey, szóval nagy ugyan a kirakó, de nem bonyolult. Erre figyeltem, pont ezért, amit írsz, hogy nehogy meghátráljon, hogy nehéz. Valami könnyűt válassz neki!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!