Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves gyereked egyedül ki...

3,5 éves gyereked egyedül ki tud rakni 30 db-os puzzle-t?

Figyelt kérdés
2010. nov. 7. 07:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az a képtől is függ, de általában kicsivel két éves kor után az ilyen kirakók egyes, könnyebb részleteit - akár a nagy részét is - némi irányítással már ki tudják rakni, ha gyakran játszhatnak ilyen játékkal. Amelyik kisgyerek nem próbálkozhatott, játszhatott képes kirakókkal, annak ez "természetesen" még akár 3,5-4 évesen is nehézséget okoz.

Két év körüli babákkal dolgozom, velük már naponta rakunk ki 24 ill. 30 darabos kirakókat, persze a nagyméretűeket. Nagyon érdekes megfigyelni a fejlődésüket: eleinte csak több-kevesebb sikerrel egymásba rakják a formákat, nem tudnak a képre is figyelni. Néhány hét alatt ellenben szépen lassan rá lehet őket vezetni, hogy nézzék a képrészletet is és aszerint illesszék össze a darabokat. Természetesen itt is van, amelyik kisgyerek gyorsabban, mások kicsit lassabban jönnek rá a játék lényegére, de ez így van rendben, hiszen minden kisgyerek különböző ütemben fejlődik. Például van olyan 26 hónapos apróságunk, aki a 24 darabos kirakót segítség nélkül, hibátlanul kirakja, de egy másik, 31 hónaposnak szüksége van a segítségünkre, irányításunkra.

2010. nov. 7. 07:52
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
nem, es nem is nagyon erdekli. Ugy jatszunk vele, hogy ö szetszedi, en összerakhatom. Annyit sikerült elernem, hogy mondjuk szetvalogatja, hogy melyik az eg, melyik a fü.
2010. nov. 7. 07:53
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
2,5 éves és már az 50 db-ost is kirakja. Igaz előtte sokszor kiraktuk már együtt , nagyon szereti a puzzle-t pedig egy örökmozgó csajszi.
2010. nov. 7. 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is érdeklődéstől függ. A 2,5 éves kisfiamat a rajzolás még nem érdekli, de a 48-as kirakókat is kirakja.
2010. nov. 7. 16:45
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, 3 éves és a 48-ast kirakja. Viszont egyáltalán nem rajzol, úgyhogy tényleg az érdeklődéstől függ. Az oviban 30 db-os a legnagyobb puzzle, csak a lányom rakja ki, a többi gyereket egyáltalán nem érdekli.
2010. nov. 14. 17:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Két éves lányom simán kirakja, ha nem túlságosan bonyolult a kép. igaz, nagyon korán kezdte a puzzle-lel való játékot. Az egyik kedvence.
2010. nov. 14. 18:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kicsiként soha nem szerettem a kirakókat, mindig amikor anyukám elém rakta én szépen visszaraktam a helyére, és elővettem a sakkot, három éves koromra megtanultam sakkozni.

Az öcsém 100 darabos puzzle-ökkel játszott 3,5 éves korára, a húgom ugyan elvolt vele, de egyedül nem tudta, vagy nem akarta kirakni.

Butaság általánosítani, azt játssz vele, amit igazán élvez.

2010. nov. 14. 19:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint is abszolút gyerekfüggő. Ha nem érdekli, nincs türelme hozzá, akkor nem. Az én fiam 3,5 éves, nem akarja (pedig 2 éves korától próblálkozunk) kirakni a 12 db-osat se, és a rajzolás sem érdekli. viszont 13 mondókát elmond. Ő nem bír ilyenekhez leülni, viszont úgy bukfencel, hogy a feje nem éri a földet. Minden gyerek más. És ez így normális szerintem.
2010. nov. 14. 19:03
 9/10 anonim ***** válasza:
84%
A 3,5 évesem fél éve már az 54 darabosakat rakja ki. Viszont beszélni 3 évesen kezdett mondatokban :))))
2010. nov. 14. 19:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg attól függ, hogy mennyire érdeklődik iránta. Az én gyerekeim nagyon szerettek/szeretnek kirakózni. Ők ennyi idősen már ennél több darabot is kiraktak, de barátnőm fiát sosem érdekelte, így ő még 5 évesen is csak segítséggel rakott ki egy ilyen kirakót. Viszont sportban meg nagyon ügyes.
2010. nov. 15. 04:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!