Szerintetek elfelejti majd a megjegyzett csúnya szavakat?
Figyelt kérdés
Kisfiam két éves, rendkívül eszes, lesi minden szavunkat. Édesapa lobbanékony természetű és bizony az autóban (vezetés közben) sokszor elfeledkezik magáról a sok "idióta" sofőr láttán és kicsúszott, nem egyszer a száján egy F...mba..vagy k..va életbe.. a kisfiunk az első szót bosszankodáskor hallatja, a másodikat csak úgy mondja, bármikor, amikor eszébe jut. Nem figyelünk oda, úgy csinálunk, mintha meg se hallanánk. Annyira rossz érzés nekem, tényleg nem káromkodunk sokat, nagy ritkán, mégis megtanulta. Apára is mindig rászólok, ha megfeledkezik magáról, de már Ő is nagyon vigyáz erre. Mit tegyek, hogy elfelejtse? Más is van így a gyermekeivel?2012. febr. 16. 21:07
1/7 anonim válasza:
Szia!
Az én fiam kb. ennyi idős lehetett, amikor az Isten b..a meg volt a szava járása. Gondolhatod, hogy mi is fogtuk a fejünket. Az első 1 hónapba mindig rászóltam, hogy nem szabad, utána úgy csináltam, mintha nem vettem volna észre, és 3 hónap alatt elhagyta. Persze ez idő alatt volt egy két élményünk, egy-két beszólás, csúnyán nézés másoktól, de ezt le kell nyelni. Ráadásul buszon szedte össze, szintén így, hogy hallotta. Másképp meg nem tudunk közlekedni.
2/7 anonim válasza:
Ha rögtön felajánlasz neki alternatívát és tudatod vele, hogy ezt nem illik, attól még emlékezni fog rá, csak nem fogja használni. Nekem ma szólt be a fiam a következőképp: Anya tudod az a kisfiú, aki az apukáját b@..ztatja:DDD Mondom neki, hogy hűha, ez nagyon csúnya szó. Inkább piszkálja nem??? :DDD Hogy hol hallotta? :DDD
4/7 A kérdező kommentje:
jajj...istenem! az érdekes az, hogy a baráti társaságunkba, az egyik édesanya és apa is úgy beszélnek, hogy minden második szavuk b--meg és aztak..va.. és az ötéves kislány egy csúnya szót nem mond. Az én fiam meg, na tessék. De nálunk a 16 éves lányom egy kezelhetetlen, nevelhetetlen kis fruska, valószínű tőle hallja. pedig százszor mondtam el neki, miért nem kellene a kicsinek ilyeneket tudnia és neki se kellene így beszélnie, egyszerűen képembe röhög! :(
2012. febr. 17. 10:03
5/7 anonim válasza:
Nálunk sajnos nekem szalad ki egy-két nem illő szó a számon, de próbálom kontrollálni, sajnos van egy betegségem ami gyakori néha erős hangulatingadozással jár, de próbálok odafigyelni. Az én kislányom 1 hónapja kezdett igazán szavakat mondani, volt benne 1-2 csúnya is de szerencsére néhányat már elfelejtett, mert mi sem mondtuk. Most ilyeneket mond, hogy "Úristen!, basszus ( még mindig jobb, mint a csúnyább változata), és hát istenem". Remélem ezekért nem fognak megszólni a bölcsiben. 21 hónapos
6/7 A kérdező kommentje:
5/5 Tegnap 12:49. Bocsi a kérdésért, ha nem szeretnél, ne válaszolj. Miből jöttél rá, hogy betegség a hangulatingadozásod? Mert szerintem sokan vagyunk így, ekkora babával (kisgyerekkel) és nem feltétlen "betegségnek" kell kezelni. :-)
2012. febr. 18. 14:47
7/7 anonim válasza:
Nem maga a hangulatingadozás a betegség, egyébként nem gyógyítható ízületi betegségen van, sokszor egyszerű mozdulatok is gondot okoznak. A betegségemre szedett gyógyszer mellékhatásai közt, és a betegség leírásában is konkrétan szerepel. Sokszor ok nélkül is stresszes, depressziós tudok lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!