Budapest mely kerületeiben jó egy kisgyereknek felnőnie szerintetek?
Rózsadomb.Ott Pierre Cardin ingben csinálják ugyan ezt.
Rögtön más??? Nem??
Ugye ezt most nem komolyan kérdezted???
A gyereket a szülei nevelik,olyanok lesznek,mint ők.
És ők tanítják meg a jóra is. Meg arra is,hogy a szegénység,a tanulatlanság oka lehet az ilyen viselkedés.
Ha ez a vágyad, akkor a válasz a kérdésedre: külföldön....
Bunkókat találhatsz még Budán is, ismerős ott lakik, van pár gazdag "úriasszony", aki paraszt módon viselkedik.
Előbb-utóbb közlekedned kell, én Zuglóban a villamoson osztottam ki valakit, mert felszálltak és csak úgy röpködött a g.ci meg a k.csög a gyerekeim mellett.
De ugyanez megy a 10-15 év körüliek között, két másik kerületet is említhetnék, ahol helyes, jól öltözött gyerekek minden mondata végére volt odabiggyesztve a g.ci vagy a b.zi.
De, komolyan kérdeztem.
Én tanítottam olyan iskolában itt Erzsébeten, ahol semmit nem értettek abból a gyerekek, amit olvastak. Na, ha oda bekerül valaki, annak esélye nincs a fejlődésre például. Jó, ez az iskola, nem az utca, de iskolába is nyilván nem hat kerülettel arrébb fog majd járni a gyerek. Nem Rózsadombra gondoltam volna alapból, és ha most a budai sznobokra gondolsz: nyilván van velük is baj, de ők valószínűleg nem köpködnek legalább a villamoson. Nem akarom burokban nevelni a gyerekünket, tudom, hogy nem is lehet, de szerintem csukot szemmel meg lehet állapítani, hogy milyen kerületben utazol a buszon. Nyilván itt túlzásokra gondolok, de azért nem mindegy, hogy a Móriczon figyeled az utazóközönséget, vagy Kőbányán. Persze, a nevelés a fontos, de a környezet szerintem nagyon fontos szintén. Megmondom őszintén, én magam sem szeretek már ilyen primitív emberek között élni, nem csak a nevelés miatt kérdeztem, hogy másnak mi a tapasztalata. És mielőtt valaki nekem esik, hogy leprimitíveztem a lakótársaimat: nyilván nem kivétel nélkül mindenkire értettem, és remélem, hogy aki olvassa, az érti, hogy mire gondolok.
Mindenhol van bunkó primitív és kedves segítőkész. Én nem láttam, hogy kerületenként nagyon nagy eltérés lenne.
A sulival kapcsolatban: az 5 legközelebbi suliból tudok mondani neked erős, de gyerekközpontú iskolát, átlagosat, egy gyengébbet és egy olyat is, ami viszonylag erős, de a gyerekemet be nem engedném. Itt Budapesten azért szerencsések vagyunk hogy van választási lehetőség.
Köszönöm a válaszokat.
Amúgy persze, én sem úgy értem, hogy egyik kerületben csak bunkó, a másik kerületben pedig csak kedves emberek laknak. De azért szerintem szét lehet válogatni nagyjából a kerületeket aszerint, hogy melyikbe költöznél szívesen ez alapján, és melyikbe nem. Én sok kerületet nem ismerek jól, ezért kérdeztem.
Én a IX. keruletben nöttem fel a Jozsef Attila lakotelepen. 29 évig éltem ott, imádtam, imádom. Mai napig "haza" járok oda a gyerekemmel. Mama látogatoba szoktunk menni hetente minimum egyszer, és akkor elsétálgatunk, játszoterezunk. Van ott sportpálya, ahol van egy hatalmas szánkozo domb. Nyugodt, tiszta környék, teli parkkal, játszoterekkel, rendelökkel, boltokkal, könyvtárral, uszodával, jégkori pályával. A Pöttyös utcai metomegállo nagyon jo közlekedést tesz lehetövé.
Érdemes ellátogatni. Ja, és a keresztezödésekben tavasszal virágokat ultetnek. Ez a lakotelep elnyerte a legvirágosabb lakotelep cimet. Iskolák, ovodák is vannak, a szinvonalrol nem tudok nyilatkozni. A tanárok, ovonénik biztos lecserélödtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!