2,5 éves kisgyereknek mikte "kell" tudnia?
Nem tudom mit kell tudni és nem is jó ha hasonlítgatod másokéhoz.
Nekem 2,5 éves Plusz 1 hónapos:)
Elszámol 10-ig,megkülönbözteti a pirosat,kéket,zöldet,lilát,ságrát(építőkockák színei)levetközik,felveszi a felsőjét,nadrágját már szinte nem is engedi hogy segítsek neki.Gyerek laptopja van az A,E,B,D,O betüt ha kérem lenyomja.
Megmondja a nevét,anya,apja nevét,hány éves,most tanuljuk hogy hol lakik,de csak a falu nevét mondja meg a házszámot.
Egész türhető hóembert rajzol na nem egy picsso de ahoz képest hogy ennyi idős ügyes.Hirtelen ennyi jutott most eszembe.De mellette nagyon hisztis,akaratos,nem alszik egyedül.Tehát nem egy minta és csoda gyerek ő sem.
Nyugi ha ezek közül nem csinálja egyiket sem akkor sincs lemaradva.nekem Pl.2 éves kora óta beszél csak:((Előtte 21 hónaposan mondta ki először hogy tisztán hogy anya,apa...addig semmit csak makogott és mutogatott.Nem egyformák.
2,5 éves kisfiú
a színeket tudja már régóta, de itt meg is állt a tudománya :)
nem számolunk, nem tanuljuk az ábc-t, kicsik vagyunk még ehhez
Na azt látom, hogy akiknek ügyesebb egy-két dologban a gyerkőce, az szépen le lett pontozva. Gratulálok, kedves irigy anyukák! Ez nem verseny, jó lenne már, ha mindenki észrevenné végre! Az egyik gyerek ebben ügyes, a másik meg abban.
Az én kisfiam 28 hónapos, és bármilyen okos gyerek is, sajnos olyan messze vagyunk a szobatisztaságtól, mint Makó Jeruzsálemtől - és ez a legfájóbb pont nekem. (És csak úgy halkan megkérdezem, hogy akkor most mindenkit le kellene pontoznom, akinek már szobatiszta a gyereke???)
Viszont a kisfiam rengeteg verset tud, mondókázik, 10-ig elszámol, ismeri színek közül a kéket, zöldet, sárgát, pirosat, lilát, rózsaszínt, barnát, fehéret, feketét, narancssárgát. Formák közül a kört és a háromszöget ismeri fel, egyedül veszi fel-le a cipőjét, zokniját, bugyiját, nadrágját, felsőruházatban csak az inget, ha ki van gombolva, akkor le tudja venni magáról, és a harisnyát is leveszi magáról ügyesen. Kapott ő is egy babalaptopot, úgyhogy nagyon sok betűt felismer már, ezen kívül az APA, ANYA, MAMA, ATI szavakat is felismeri, ha leírjuk neki.
Na lehet engem is lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!