Miért nem nevelik egyesek a gyereküket? Egyre több ilyen anyukával találkozom, akinek a gyereke azt csinál amit akar.
jézusooooom :( nem tudom, h én mit csináltam volna a 3.5 éves fiammal, mert ilyet nem tehet meg. ha megengedem, hogy beüljön a kormányhoz, akkor kiveszem a kulcsot. vagyis én nevelem a gyereket, de azért próbálom megelőzni is a bajokat.
nem mondom, hogy angyal a fiam, (mások szerint lehetne sokkal rosszabb) de amit tudok megteszek, hogy nevelve legyen.
ismerjük a "nem" szót, és van büntetés is. muszáj, mert nagyon agyafúrtak, és hamar a fejére nőnek a szülőknek
Húúú, ez azért meredek.
Nekem 22 hónapos a kislányom, de próbálom elmagyarázni neki, hogy mit szabad és mit nem. Persze kisebb nagyobb sikerrel, nem minden jön össze.
De próbálkozunk.....:)
Szerintem mindig is voltak olyan családok, ahol a gyerek csak nőtt, mint a gaz. Nekem a szomszédomban egy olyan család lakik, ahol a nő otthon van, de ha jó az idő, csak "kihajtja" a gyerekeket az udvarra reggel, evéskor és este pedig "betereli" őket, mint a birkákat. Ideje felől ráérne nevelni őket, de ez kimerül abban, h néha kiüvölt, ha nem "jól" viselkednek.
Régebben még tömbben laktunk, ott meg volt egy család 4 gyerekkel. Az asszonyka háztartásbeli volt, mástól sem visszhangzott a lépcsőház, csak az üvöltözésétől! Amin mindig jót nevettem (bár igen szomorú, h így "nevelt" gyereket), h a m.rha mindig magát szidalmazta, mindig azt üvöltötte, h "a k..va a..ád!".
Még csoda, h mindegyik gyerekéből normális ember lett! Csak azt tudnám, h mi a szöszt csinált egész nap egy kétszobás panelban ahelyett, h a gyerekeit nevelte volna!
Szóval sajnos van ilyen. Megszüli szegény gyerkőcöt, ellátja, amennyire muszáj, aztán részéről le van tudva a gyerek(nem)nevelés. Elég szomorú!
Erre szokta az anyukám azt mondani, h aki örökbe akar fogadni, annak papírral kell igazolni, h alkalmas szülőnek, az édesszülőnek miért nem kell?! Igenis nem mki alkalmas erre a szerepre!
Az én lányom 7 hónapos, és igyekszem nem elfelejteni, h én vagyok az anyja, kötelességeim vannak, hiszen én akartam őt, és kevesebb volnék, ha nem lenne. Igyekszem jó, gondos, szerető anya lenni. Cserébe rengeteg szép napot, élményt, boldogságot, szeretetet kapok. Elég a reggeli mosolya, egész nap azzal az "üzemanyaggal" jár a motor(om). ;)
Mindent megér egy baba, nem? :)
Na erre,van egy nagyon jó kis történet.(nem tudom,hogy tényleg megtörtént-e,de nagyon tanúlságos!)
Anyuka kisfiával ült a vonaton,velük szemben egy öreg néni.Melletük lévő ülésen egy punk fiatalember.A kisfiú folyamatosan rugdosta a nénit,aki megkérte az anyukát,hogy legyen szíves szóljon a kisfiára.Az anya azt válaszolta,hogy nem teheti,mert Ő szabadon neveli a gyerekét.Ezt hallva a punk fiatalember odalépett a nőhöz,kivette a szájából a rágót,rányomta az anya homlokára és csak ennyit mondott:-Engem is szabadon neveltek!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!