Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nálatok is szednek belépőt az...

Nálatok is szednek belépőt az óvodai farsangon?

Figyelt kérdés
Engem teljesen felháborít , hogy a szülőknek és a testvérgyerekeknek is kell belépőt fizetni , azért , hogy ott legyünk az óvodás gyerekünk farsangján .250 ft-ot fejenként!! Ki van írva , hogy az óvoda fejlesztésére és új játékok vásárlására lesz a pénz. Szerintem nem így kellene beszedni a pénzt a szülőtől. Mi van akinek nincs pénze erre , annak a gyereke ne vegyen részt az óvodai farsangon?
2012. febr. 10. 13:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ez nem semmi. Nálunk tök ingyenes. Viszünk sütit, azt jókedvűen megeszik a gyerekek ingyen, és kész.
2012. febr. 10. 15:41
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát én most teljesen ledöbbentem.

A nagylányom 15 éves, az ő idejében szó sem volt semmiféle pénzszedésről bármilyen óvodai rendezvény alkalmával, mindenki örült, hogy láthatta a gyerekét, az óvónők pedig büszkék voltak a kis "neveltjeikre". Eszembe sem jutott, hogy még ebből is pénz akarnak.

Borzasztó és felháborító már a belépő gondolata is, de hogy még a szülők által vitt süteményt is újra ki kell fizetni. Most nagyon dühös lettem!!

Én elég önérzetes vagyok, kiállok a gyerekem és a saját jogaimért, tuti, hogy hatalmas balhét csapnék és valószínű fogok is, mert a kicsi most 2 éves, de még nem jár sehova.

Hova jut már ez a világ?!

Azért szedik a csoportpénzt, hogy ha valamire szükség van a csoportban, megvegyék. Akkor kérjenek egy ezressel többet, de ne így szedjék be a "hiányzó" pénzt. És mire hiányzik a pénz? Azért az elárulják?

2012. febr. 10. 22:34
 13/13 anonim ***** válasza:

Nálunk tavaly nem kellett fizetni belépőt. De mindenki szinte vitt be sütit, szendvicset, dobozos sütit, üdítőt. Elég sok minden összejött. Bár ugye mindig ugyanazok akik visznek, szokás szerint. De hát ennyi belefér.

Viszont, hogy belépő, meg amennyiket írtak, az horror. Én inkább nem vinném a gyerekem. Bár az a baj, hogy ilyenkor a legjobban ezzel tudnak úgymond zsarolni burkoltan, mert ugye az ember a gyerekétől nem vonja meg amíg csak ki tudja fizetni. A farsangi ruháról meg még nem is beszéltük. Még ha kölcsönöz is az ember, akkor is 2000ft. A sajáthoz is kell többféle anyag, ha nincs otthon semmi ilyen kreatív akkor az sincs ingyen. Mondjuk vaterán, teszveszen már elég jókat lehet venni, már elég jó áron és az saját, ha netán foltos lesz, elszakad akkor sincs gond. Ha meg szép marad el lehet adni és az árán másikat venni. Talán itt lehet spórolni ezzel.

De visszatérve a belépőre.

Elég durva amiket írtok. Hiszen akkor aki nem tud pénzt beadni akkor az meg se nézze a gyerekét? Milyen annak a gyereknek? Vagy ha épp csak arra van pénz, hogy anyuka nézze meg, de a mama hiába szeretné már nem fér bele a keretbe? Mert akárhogy is nézzük járnak olyan gyerekek akiknek nem telik 250-300ft\fő belépőre. A tisztasági csomagot, ezt azt is sokan nem viszik be. Nekik van hogy kifizeti, vagy helyettük a polgármesteri hivatal fizeti be. De akkor a többi szülőnek miért kell? Mert akkor ez is igazságtalanság valahol. Van olyan azért aki megtehetné ha lenne benne egy kis akarat, mégsem teszi.

Ja és amúgy nálunk most vezették be, pont a múlt héten olvastam kiírva, hogy 100ft lesz a belépő, ill ki mennyire gondol. Én először megmondom őszintén fel voltam háborodva. Aztán megbékéltem vele, de nem értek egyet. Először úgy éreztem el sem viszem. Nem is maga, hogy van belépő, hanem hogy akkor miért nem szednek több csoportpénzt. Mikor meg kérdeztem pár hónapja, hogy akkor nem ennyi a csop. pénz, akkor mondták, hogy kevesebb, mert nincs pénzük a szülőknek. Most lesz? Meg hát ott indult a dolog, hogy zárt körű lesz. Aztán hirtelen most egy két héttel korábban mégsem. Szóval nekem nem tetszik. De úgy látom itt még mindig jobb a helyzet mint egyes helyeken.

Én is úgy gondolom, hogy a fejlesztést oldják már meg hétköznapokon, hónapokre lebontva, de ne pont a farsangin. Mikor sok szülő büszke a gyerekére, és épp elég a többi kiadás. Meg amúgy mi az hogy fejlesztés? Új játékok kellenek, de állandóan? Persze tudom, hogy sok tönkremegy, de akkor is. Már mikor bemegyek az oviba modern bútorok, minden tiszta új. Mi meg egy régi piros szekrénysorral nőttünk fel, régi játékokkal, még is boldog ovis korunk volt. Ma meg már annyira túlzásba viszik az oviba szerintem, egyes helyeken pláne. Már olyan modern minden, hogy

2012. febr. 20. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!