3 éves fiam miért csak a pelenkába tud kakilni? segítség kellene
3 éves a kisfiam.
egyszerűen nem tud kakilni bilibe, wc-be.
próbálkozik szegénykém nyomja de nem jön ki neki.
ha nem adok rá pelenkát akkor addig nem kakil még nem kap pelust, ez lehet több nap is.
azt azért nem szeretném, hogy gond legyen mert nem tud kakilni.
mellesleg csak állva, és félre vonulva kakil.
a pisivel nincs gond, és a kakinál is szól ha végzett.
múlt nyáron kezdtük a szobatisztaságot akkor volt 2,5 éves.
soha nem pisil be és nem is kakil be a bugyiba.
vajon mit kéne csinálnunk?
oviba jár látja a gyerekeket hogy hogy kakilnak, mondja is, de nem.
oviba pl. sosem kakil mikor haza jön akkor végzi a dolgát.
szerintetek?
januárba volt 3. éves!
el kéne vinnem orvoshoz?
azt is próbáltam, hogy ígértem fűt-fát ha kakil, de csak ül a bilin és nyomja, puki az kijön de a kaki nem...
próbáltam egyedül hagyni, ott ülni vele, együtt kakilni, mindent....
Hülye kérdés, de pelussal próbált már bilin, wc-n kakálni??
Ha nem próbáld ki adj rá pelust és ültesd a bilire wc-re. Ha így megy akkor utána le kell venni a pelust...
Hagyd, hogy pelenkába kakáljon! Nyugi, meg fog oldódni! Náluk is ez volt, de sajnos én elszúrtam, mert türelmetlen voltam, és elvettem tőle a pelenkát egy idő után. Nem riogatni akarlak, de 3 évembe került, mire a gyerek normálisan, magától elkezdett vécére járni, addig rendszeresen visszatartotta, és egyszerűen nem volt hajlandó vécére menni ezért. Sejtheted, hogy minden idegi fázison végigmentem, volt szép szó, sírás, kapott Laevolacot, egyszer kúpot is, miután 5 napig nem kakált.
Egyébként sok gyerek tartogatja „otthonra” a kakilás, az alapból nem lenne baj, hogy oviban nem csinálja (nekem sem lenne kedvem melóhelyen).
Enyém is ugyanez, 2,5 éves óta szobatiszta, de még mindig kéri a pelust kakihoz (3 év 2 hós). Én még nem tartom ezt problémának (és a védőnőnk sem és az óvónénik sem). Majd megoldja ezt ő maga (lelkileg még ragaszkodik a pelushoz). Persze, duruzsolok neki, hogy milyen jó lenne, ha a vécére menne.
Jó ötlet ez viszont, kedves 1. válaszoló, lehet, hogy mi is kipróbáljuk :)
Hát szerintem meg ne hagyd. 3 évesen????? Már ré le kellet volna tegye a pelenkát,ugyhogy semmiképp ne engedd.
Én egyik gyerekemet se eröltettem de mind a kettő 2 éves korára szobatiszta lett. Pedig nem raktam rá a bilire egy évesen.
Értesd meg vele, hogy nincs pelenka és kész.
Amugy meg vedd le róla és kész. Bekakál a naciba egyszer, majd legközelebb szól. Azért egy 3 éves gyerek elég önálló kéne már legyen ahhoz, hogy ezt tudja.
Nekem a kisebbik 3,5 de már vagy egy éve egyedül jár wc-re le és felöltözik felül meg is törli magáak.
Utolsónak üzenem, 3.vagyok.
Amikor nem adtam pelust a lányomra, 3 napig nem kakált, nagyon durván visszatartotta, utána napokig sírással tudott csak kakilni (laevolac-kal és kúppal).
Látszik, hogy nem voltál ilyen helyzetben, inkább ne válaszoltál volna (nem érdekel, ha lepontozol).
Nálunk is ugyanez volt, csak az én fiam fél évvel fiatalabb.
Már rég wc-be pisilt, de ha kakilnia kellett szólt, adtam pelust, elbújt. Nem aggódtam, hagytam neki időt. Ha nem adtam pelust, ő sem kakilt napokig.
Szóval én inkább adtam a pelust, nehogy szorulásos legyen, nem pedzegettema témát, csak 3 hónappal később hoztam neki szóba, akkor már hajlandó volt levenni a pelust és bilibe kakilni. Én matricát adtam cserébe, amit egy füzetbe azóta is gyűjt.
3 éves múlt novemberben, és ugyanez van nálunk is (pelus+elbújik), én mivel éjszaka biztonság kedvéért még adok rá pelust (10éjszakából 9 száraz) nem is tudom eljátszani hogy nincs több pelus, mert este meg hirtelen van???
Olvasva a válaszokat nyilván ez a kisfiúknál bevett szokás...
köszönöm, hogy írtatok
közben rá kerestem és látom nem egyedüli problémánk ez, pedig azt hittem...
szóval:
azt nem fogom megtenni, hogy nem adok, mert Ő is vissza tartja a nadrágba, bugyiba biztos nem csinálna be!
volt hogy egyszer későn értünk a bilire és befolyt a pisi nagyon kétségbe esett pedig sosem szidnám meg e miatt.
ma mikor haza jött az oviból mondtam neki, hogy anya elment kakilni és a c manó hozott neki 1 csokit.
és ha ma ő is a wc-be kakil biztos neki is hoz csokit :)
nagyon örült neki, de mondta hogy ő csak pisil a manónak...
hát nem tudom, majd meglátjuk
köszi mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!