HOgyan oldjátok meg gluténérzékeny (vagy egyéb ételérzékeny, ill. ételallerigás) gyermeket óvodai/iskolai étkeztetését?
A bölcsi nem biztosít speciális étrendet.
Viszont orvosi igazolást vittem róla, hogy allergiás, így engedik, hogy én vigyem naponta a főzött kaját.
Számomra nem változott semmi, előtte is két naponta főztem, és most is, két napig a főétele ugyanaz. Megszokta ő is, és a többi gyerek is, nincs ebből probléma. És azt hiszem összességében sokkal olcsóbban jövök így ki, mert nagyon drága az étkeztetés.
Budapest
Nekem ő a kisebbik gyerekem. Van egy nagyobb ovis, és pociban a harmadik. És dolgozom (bár nem "hagyományos időbeosztásban", sokkal rugalmasabban)
Sok az egyszerű és gyors kaja nálunk. Hétfőn a vasárnapi maradékából kap, kedd-szerda egy etap, csütörtök-péntek egy másik.
Nálunk a férjem fürdet, így általában vacsora után, amíg ő fürdet szoktam összedobni a menüt, mire a fektetéshez érünk, már kész is vagyok, vagy legalábbis onnantól már "megfőzi magát" a leves, és csak le kell zárnom 9 körül. Reggel dobozolok.
Meg igyekszem fagyasztani is ezt-azt, ha nem úgy jön össze, legyen mit előkapni (mert pl. nagy lányom előszeretettel kérdezi este, hogy mi volt ma a kaja, és ha szereti, akkor vacsorára kunyerál belőle, így néha előbb elfogy a kiszámítottnál... :o)
Valahogy így.
Eleinte én is így terveztem, de mivel a menüsort mindig csak késve adták oda, így a hét első napjain ez nem sikerülhetett. És hamar eljutottunk oda, hogy már nem is foglalkoztam ezzel.
Van, amikor a lányom "epekedik", de inkább az a helyzet, hogy a bölcsisek "nézik", hogy ő mit eszik, mert sokszor finomabb. A lányom hála Istennek szereti a főztömet. :o)
És elfogadta teljesen a helyzetet, tudja, hogy ő nem eheti ugyanazt, és a csoporttársak is tudják, szóval ez jól sült el, pedig én is aggódtam, hogy ez nehéz lesz, de nem lett az.
Bár azt el tudom képzelni, hogy oviban már húzósabb, nagyobbak a gyerekek, kritikusabbak.
Én még remélem, hogy addigra kinövi...
Szia!
Mind a két gyerekem tejallergiás,
a pici bölcsis,neki külön főznek(ha igaz),
az oviban és most a suliban nincs külön étkeztetés,pedig csak a nagyobbik fiam osztályában ketten ételallergiások,és 24 osztály van.
Sajnos a menüt sem tudom,mert a kapu előtt kell várnia gyereket,így a gyógyszerével előre készülni nem tudok.Így elég nehéz,mert hazajön és többször megy el wc-re,gyakorlatilag szeptember óta,amióta iskolás,azóta nem volt normális széklete,mindig hasmenése van:(!
Az oviban szerencsénk volt,mert láttam a menüt,és tudtam neki,vagy az óvónőnek gyógyszert adni,amit evés előtt kell bevenni.
Szomorú,hogy a 21.században,amikor rengeteg gyerek ételallergiás ,nem tudnak ez ellen tenni valamit.
A cég,aki szállítja az ételt sok helyre megy,ovikba,iskolákba,nyugdíjas otthonba,szerintem akár tudnának külön is főzni annyi adagot,ahány allergiás gyerek van.
A barátnőm kislánya tej és tojásérzékeny,neki az oviban megmondták,ha külön menüt szeretne,vigyen a gyereknek be enni:(
Utolsó vagyok,
engednek bevinni ételt,de sokszor problémát okoz a megmelegítése,és az,hogy ő miért nem azt kap,amit a másik,így megkértek a tanárok,hogy mindenki egyformát egyen.
Márciusban megyünk az éves ellenőrzésre,kérek tanácsot a doktorunktól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!