Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Iszonyú O láb? Akinek a...

Iszonyú O láb? Akinek a gyerekének O lába volt (elég feltűnő) tényleg kiegyenesedett? Mennyi idős korára?

Figyelt kérdés
15 hónapos kislányomnak nagyon-nagyon durván O lába van. Voltunk dokinál (ortopédián persze). Azt mondta, hogy ez sok gyereknél van, és majd ki fogja nőni.
2012. febr. 6. 15:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Van a rokonságban egy kisfiú, nem túlzok, kegyetlen O lába volt kicsinek. Már ráfogták,hogy dongalábú. De az ortopéd orvos mondta az anyukának,hogy nem az, csak görbe. És kb két éves korára kiegyenesedett neki és most szép egyenes lába van a gyerkőcnek. Szerintem a tieddel se lesz baj,ha majd járni fog,sokat fog változni!
2012. febr. 6. 16:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Istenke beszéljen belőled:-(

Csak sajnos mióta jár, azóta egyre O-bb a lába (bocs a hülye megfogalmazásért)

2012. febr. 6. 16:11
 3/5 anonim ***** válasza:

szia

én 34 éves vagyok nekem kb olyan 3 éves koromig volt olyan durva o lábam, hogy nem viccelek egy labda átfért rajta ..vannak képek ...most ha figyelnék a menésemre nem lehetne észrevenni, hogy o lábam van tehát ha egyenesen állok teljesen összeér a térdem

engem is hordtak mindenhova és tényleg kinőttem ne aggódj!

2012. febr. 6. 16:15
 4/5 anonim ***** válasza:

A kisebbik lányomnak is iszonyú görbe (O) lába volt. Hamar elindult, még 10 hónapos sem volt teljesen, amikor már önállóan ment. Az izmai erősek voltak hozzá, viszont a csontja úgy látszik, még gyenge. Kb 14-15 hónaposan vittem ortopédiára, de ott sem mondtak mást,mint amit a házi gyerekorvos is tanácsolt. Napi 2 csepp vigantol, nyáron is maradjon legalább napi 1 csepp. Fél évvel később már látványos javulás volt. Mára (4 éves) nem látszik a görbület.

Kérdezz rá a gyerekorvosnál/ortopéd orvosnál a D vitamin adására, magadtól ne emeld az adagot azért.

2012. febr. 6. 22:15
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az ortopédián nem mondták a vigantol-t. (bár még mindig szedjük), de 3 hét múlva megyünk oltásra a gyerekorvoshoz, azért nála is rákérdezek erre.

Még egyszer köszönöm!

2012. febr. 6. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!