Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hány foknál ad lázcsillapít...

Ki hány foknál ad lázcsillapítót a gyerekének?

Figyelt kérdés
2012. febr. 1. 08:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Én 38 foktól csillapítom !
2012. febr. 1. 08:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Most 37.4 neki,de énis úgy gondoltam elég 38-tól!olyan tanácstalan vagyok 5 éves,és 1x volt csak lázas,de akkor rotával feküdt a kórházba..most meg nekem kell aggódjak!!Olvastam olyat,hogy 38,5-től kell csak csillapítani!!
2012. febr. 1. 09:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a védőnő, hogyha 37.5 fölé menne a hője, akkor adjak neki lázcsillapítót. Mondjuk lehet, hogy a kicsiknél hamarabb kell. Hívd fel a dokitokat, ő tudni fogja, hogy egy ilyen idős kisgyereknek mikortól kell a lázcsillapító. Jobbulást Neki!
2012. febr. 1. 09:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Lázról 38 fok felett beszélünk, alatta 37-38 fok között hőemelkedésnek nevezzük. 38 fok alatt hagyni kell dolgozni a szervezetet, 38 fok felett mehet a lázcsillapító.
2012. febr. 1. 09:23
 5/9 anonim ***** válasza:
A láz 38 foknál kezdődik, addig csak hőemelkedésről beszélünk. És a láz bizonyos fokig hasznos, mert megöli a kórokozókat, tehát rögtön nem éri meg csillapítani. Jobb 38,5-nél (vagy 39-nél) csillapítani, így segít a gyógyulásban, de ugyanakkor nem terheli nagyon a gyermek szívét.
2012. febr. 1. 09:24
 6/9 anonim ***** válasza:

A gyerek állapotától is függ. Ha nagyon bágyadt, akkor már 38,0-nál is adok; ha jól érzi magát, akkor hagyoim dolgozni a szervezetét kb. 38,5-ig.

39-39,5 fok körül hűtőfürdővel kombinálom a lázcsillapítást.

38 fok alatt sosem csillapítom, a feljebb leírtak miatt.

2012. febr. 1. 10:27
 7/9 anonim ***** válasza:
38 alatt nem adok neki gyógyszert, mert az nem láz, ahogy előttem is írták. Volt már olyan, hogy 38-nál hűtőfürdő és csak 38,5-nél kapott gyógyszert, a szervezet is dolgozzon.
2012. febr. 1. 10:49
 8/9 anonim ***** válasza:

38,6 (hónaljban mért), alatta nem adok semmit, hagy dolgozzon a szervezete. Az orvos is így ajánlotta, hogy 38,5ig ne adjunk.

39 felett már hűtőfürdővel egészítjük ki és lazább ruházattal.

2012. febr. 2. 00:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Nappal csak 38,5-nél és afölött kap, de ha éjszaka jön, akkor lefekvés előtt adok neki akkor is, ha csak 37,5 fölötti hőemelkedése van, mert így nyugodtan és lázmentesen alszik, különben meg felmenne.

5 éves ő is.

Jobbulást!

2012. febr. 2. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!