Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, h beszéljen a...

Mit csináljak, h beszéljen a fiam végre?

Figyelt kérdés
már 2 éves elmúlt és még nem beszél.kicsit megijedtem,mert azt mondták,ha betölti a kettöt beszélni kezdenek,na de hát semmi változás.én hiába beszélek neki sokat,ö érti is,válaszol is mutogatással meg ilyenek,ért mindent amugy,és ö is megérteti magát szavak nélkül.pár szot mond csak.kb,mama,baba,papa,apa,kuka,kaka,ebbe,nyanya.és ennyi,de ezeket már régota mondja,azota semmi.ez nem gond még?mivel lehetne fejleszteni?
2012. febr. 5. 20:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ne aggódj.

Amikor született a fiam kérdezgettem a gyerek orvost hogy mit mikor kell majd csinálni, mászni, járni, beszélni...

Rám nézett és csak enyitt mondott:

"Anyuka, maga szerint ez a csöpp kisfiú minden este a szakirodalmat fogja olvasgatni, hogy mindent akkor csináljon amikorra a nagykönyvben meg van írva?Nem!Azt észre fogja jelekből venni, fogja érezni ha baj van, ne foglalkozzon azzal hogy a nagy átlag mit csinál!"

Telje mértékben igaza volt!!

A fiam 2 évesen pont annyit beszélt mint a te fiad, sőt még 3 évesen sem mondott sokkal többet.3 és fél éves és szépen beszél.

Persze sokat segített volna ha lett volna gyerek társasága.

2012. febr. 6. 07:02
 12/13 anonim ***** válasza:
A 4.vagyok hihih nálunk is így volt csak egyet szeretett és ha mást mondtam vagy énekeltem sokszor jött oda lefogta még a számat is. Ma 4 éves ovis betéve tudja az összes télapós, karácsonyos illetve farsangos épp aktuális mondókát éneket külvilág is nagyrészt érti minden szót belőle!!! Szóval ne add fel legkésőbb a közösségben megszereti!
2012. febr. 6. 08:15
 13/13 anonim ***** válasza:

Hó végén lesz lányom 3 éves, karácsonykor kezdett el beszélni, addig csak Apa, Mami, Papi, nem akarom, engedj el, segítség beszorúltam. Ennyi, emelett gagyogott mutodatott.

Egyik napról a másikra olyan szinten elkezdett beszélni, hogy lekapcsolta a villanyt, és mondta villanykapcsoló, talált csokit, mondta hmmm, finom csokoládé, elmentünk a boltba, húzta a bevásárló kocsit, és mondta az embereknek bocsánat elzézést, a férjemmel azóta nap mint nap rácsodálkozunk hogy miket mondd, mert nem utánnoz minket, nem ismétli amit mondunk, csak úgy magától jön, és hozza a Pónikat, és mondja nézd anya, ez egy egy póny, a kocsiban mondja nézd anya ez egy fa, ez egy házikó...

Szóval tudja biztos a te fiad is mi micsoda, csak még raktározza magában a dolgokat, és majd egyszer csak ő is elkelzdi mondani, te pedig csak csodálkozol hogy jééé, miket mondd.

Sokat néz mesét, sokat olvasunk, építőkockázunk, játszunk.

2 hónap alatt annyit fejlődött, mint más 1 év alatt, tudja a színeket, eltud számolni 10-ig, és most már a mésében mondja pl a mickey egér játszótere amit csinálni kell, és csinálja is!

Mondókákat mondja féig meddig hogy Ez elment vadászni, ez meglőtte, ez megette.. Hinta palinta, Rece fice bum bum bum

Ne aggódj, 4 éves korukra kell tudniuk beszélni, nincs még lemaradva!!!!

2012. febr. 6. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!