Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék még, hogy végre...

Mit tehetnék még, hogy végre pohárból igyon 2 és féléves kisfiam?

Figyelt kérdés
8 hónapos koráig csak szoptattam amit máig nagyon bánok ! Nem a szoptatással volt gondom sőt ,bár lehetett volna tovább de egy betegségem miatt nem szabadott tovább szoptatnom ! Addig nem is volt gond csakhogy mondhatom egyik napról a másikra kellett cumisüvegre átállni ami nem is ment annyira nehezen de ennek az az ára ,hogy a mai napig alig akar pohárból inni a kisfiam !Tud és iszik is pohárból de a negyedét sem annak mint üvegből pl. 3dl egy egész nap ... Ugyanez 3dl egy húzásra cumisüvegből ... Bármit kipróbálhatok mégsem iszik többet .. Próbáltuk már gyümölcslével teával hiába ! Most a napokban elmondtam neki ,hogy elvitte a kismanó az üveget és már csak pohár van napközben ! Nem viccelek ez a 10. ilyen próbálkozásunk és nagy bánatomra sosem jutunk előrébb ,mert a 2. nap végére tiszta acetonos lesz a gyerek a kevés folyadéktól ! Így kénytelen vagyok újra és újra elővenni az eltett cumisüveget .. Mit tehetnék még az összes sportkupakos,szívószálas ,tanulópoharas verzión már túl vagyunk ! Köszönöm !
2012. jan. 26. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
kubus üvegböl adj neki
2012. jan. 26. 13:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy "acetonos lesz", bocs de nem értem.

Ha 2 évesen megiszik napi 3 dl-t, annak elégnek kell lennie, ha eszik is mellette lédús dolgokat (gyümölcs), meg levest.

Esetleg próbálkozhatnátok közös gyümölcsfacsarással, amit pohárba betöltesz neki. VAgy együtt töltsétek pohárba az ásványvizet (2 évesem már lelkes ez ügyben)

2012. jan. 26. 13:21
 3/9 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem elég neki 3 dl egész napra ! Attól acetonos a lehelete ,mert nem iszik eleget ! Nem cukros nem attól van ! A fönt leírtakat illetve amit javasoltatok már mind próbáltuk ! Azért köszi !
2012. jan. 26. 13:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Tedd el a cumisüveget és kész!!!!Hiába mondod már neki,h elviszik a manók,tudja jól,h úgyis visszakapja,hiszen már-mint írtad-10x legalább visszakapta ilyen esetben.Nincs és kész,előbb-utóbb elfogja fogadni pohárból is,vagy hogy ne legyen olyan drasztikus csőrös pohár,v sportkupakos üveg.
2012. jan. 26. 14:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Na jó ... Nem tudom eltenni ,mert akkor kiszárad ! Pont ez a gondom !
2012. jan. 26. 20:55
 6/9 anonim ***** válasza:
2 éves lesz a lányom, ugyanezzel a problémával küzdünk. :(
2012. jan. 27. 22:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Esetleg egy-két gyerek társaságában közösen inni valami finomat pohárból? Biztosan nem maradna ki szívesen a "buliból", és erre későbbiekben is visszautalhatnál neki. Azért a kiszáradás nem megy olyan hirtelen, egy nap, amikor a kedvenc levese van, nem tudom, vagy gyümolcsleves, tehát eleve több a folyadékbevitel, azért próbálkozz egy picit hosszabb időre eltenni a cumisüveget. vagy cumisüvegbe tölts többször olyat, amit nem szeret, pohárba pedig olyat, amit nagyon. Lehet, hogy elsőre hülyén hangzanak az ötleteim, de mivel úgy látom a hivatalos verziókon túl vagy, azokon túl csak ilyesmik jutnak eszembe, talán megér egy próbát.:)
2012. febr. 5. 21:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, mert számít ám a leves, a gyümölcs, minden a napi folyadékban.
2012. febr. 5. 21:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm !
2012. febr. 6. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!